Hollandiával közös MBA szakot indít a Neumann János Egyetem

2024. 10. 24., 16:23
Együttműködési megállapodást kötött ma (csütörtök) a Neumann János Egyetem a holland Netherlands Business Acamedy-vel. A két felsőoktatási intézmény ez év őszétől közös MBA szakot indít Kecskeméten, amelynek eredményeképpen a diákok mindkét iskolától Master of Business Administration diplomát kapnak.

A holland Netherland Business Academy Egyetem rektora, a Neumann János Egyetem rektora, és az elnök-vezérigazgatója írta ma alá a megállapodást a két intézmény között. Az eseményen részt vett a Holland Királyság magyarországi nagykövete is.

- Néhány évvel ezelőtt egy véletlen folytán léptünk kapcsolatba több külföldi egyetemmel, és a tárgyalásaink odáig jutottak, hogy az őszi félévtől kezdődően közös mesterszakot tudunk egy MBA mesterszakon indítani itt Kecskeméten
— nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak dr. Kárpáti József a Neumann János Egyetem dékánja.

A külföldi diákok már itt vannak Kecskeméten, és elkezdték a kétéves képzést, amely a magyar és a holland egyetem közös képzése. Így a tanulók mindkét intézményben hallgatók.

- A képzési programot úgy fésültük össze, hogy a lehető legnagyobb azonosságokat megpróbáltuk megtalálni, és a különbségeket, azokat a pontokat, amelyek a mi képzésünkben, vagy az övékében nem szerepelnek, azokat adjuk le külön-külön. Így például a következő három nap során a holland fél oktatató kollegái vannak itt, és a külföldi hallgatókat a holland egyetem képzési pontjai alapján képzik most különböző kurzusokon
— hangsúlyozta dr. Kárpáti József.

A program előnye, hogy az átfedéseket, azokat az órákat, amelyek mindkét egyetemen vannak, csak egyszer kell meghallgatnia a diákoknak, viszont ezzel a képzéssel kettő db diplomát kapnak majd.

kép:Neumann János Egyetem