Új telepehelyet kapott a Mozgáskorlátozottak Bács-Kiskun Vármegyei Egyesülete

2024. 10. 24., 17:29
Ma adták át hivatalosan a Mozgáskorlátozottak Bács-Kiskun Vármegyei Egyesületének új telephelyét. A Fecske utcai ingatlant Kecskemét önkormányzata biztosítja a civil szervezet számára, így az mentesül a bérleti díj fizetése alól. Az egyesület működése az új helyen stabilabbá vált és mivel akadálymentesített, könnyebben megközelíthető lett a mozgáskorlátozottak számára.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 16 képet tartalmaz

Emlékezetes lesz a mai nap a Mozgáskorlátozottak Bács-Kiskun Vármegyei Egyesülete számára, hiszen hivatalosan is átadták új telephelyüket. Az irodaként és a 32 fő megváltozott munkaképességű dolgozó munkahelyeként is szolgáló városközponti ingatlant a kecskeméti önkormányzat ajánlotta fel a szervezet számára ingyenes használatra.

- Csodálatos ünnep a számunkra, hogy egy ingyenes, akadálymentes ingatlant kaptunk, amelyben a Mozgáskorlátozottak Bács-Kiskun Vármegyei Egyesülete tovább működhet és nem kell drága bérleti díjakat fizetni. Így itt 32 megváltozott munkaképességű embert tudunk foglalkoztatni, mellette 3 épet, akik szükségesek. Szeretnénk bővíteni ezt a létszámot, hiszen az óriási foglalkoztatónkban látszik, hogy sokkal több ember is el tudnánk helyezni
— nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Hanó Mihály, a Mozgáskorlátozottak Bács-Kiskun Vármegyei Egyesületének elnöke.

Az 1888 tagot számláló, 18 csoporttal, köztük ifjúsági csoporttal is rendelkező civil szervezet 4 hónapja kapta meg az önkormányzattól az épületet, ez idő alatt sikerült azt úgy átalakítani, hogy megváltozott munkaképességű dolgozóik akadálymentesített környezetben tudják végezni munkájukat napi két műszakban.

- Örömmel segítettünk. Polgármester asszonnyal megnéztük a korábbi helyüket, két helyen is dolgoztak. Örömmel tettük ezt a segítséget, hiszen felszabadult ez az önkormányzati ingatlan
— mondta Engert Jakabné alpolgármester.

Az átadó ünnepségen Engert Jakabné alpolgármester köszöntötte a résztvevőket és elmondta, hogy nagy örömmel adták át a civil szervezet számára kiváló elhelyezkedésű ingatlant. Az alpolgármester és a polgármesteri hivatal jogi osztályának képviselői részére az egyesület elnöke köszönetük jeléül egy fecske díszes tortával és virágcsokrokkal kedveskedett.

A mai esemény közös ebéddel zárult, holnaptól pedig már a megszokott munkarendben folyik a munka a Fecske utcai új, immár hivatalosan is átadott telephelyen.