Századfordulós cukrászdává varázsolták a Cifrapalotát

2024. 11. 17., 17:14
A századfordulós, békebeli cukrászdák hangulatát élhettük át szombaton a Cifrapalotában. Hét cukrászműhely kézműves finomságait lehetett kóstolni a Cifra Cukrászdában impozáns múzeumi környezetben, élő zongorajátékkal kísérve. A rendezvényen a vendégek meg is szavazták a Cifrapalota tortaszeletét: a soltvadkerti Bianco Nero Cukrászda cifra-málnás triplacsokija nyerte el ezt a címet.
Fotó: Molnár H. Boglárka
A galéria 30 képet tartalmaz

Élő bárzene kíséretében, korhű bútordarabok és festmények között korzózhattak szombaton a vendégek a Cifrapalotában, miközben a legfinomabb édességeket kóstolhatták. Az épület első emeletén egy békebeli cukrászda elevenedett meg a szemünk előtt.

Pontosan ez volt a lényeg, hogy a vendégeinknek ezt az élményt meg tudjuk adni, hogy visszarepüljünk a századforduló elejére, olyan 1900-as évekbe, egy békebeli hangulatot zongorakísérettel aláfestve, és nagyon finom cukrászsüteményeket kóstolva
— ismertette a Kecskeméti Katona József Múzeum munkatársa Surányiné Gárdi Nikola, aki a rendezvény szervezője volt.

Összesen 7, kecskeméti és környékbeli cukrászda érkezett a Cifrába, akik elindultak a Cifrapalota tortaszelete címért is.

Ez is kérdés volt, hogy a régi kor ízvilágát használják, vagy csakis azt használják, vagy esetleg a mostani modernebb ízvilágot- avatott be kulisszatitkokba a rendezvény szervezője - Én arra kértem őket, hogy ez legyen egy fantázia, és mindenki rugaszkodjon el és szárnyaljon, és a saját ötletét, a saját egyéniségét és a Cifrapalotáról elképzelt képzeletét rakja bele a tortaszeletbe - mondta el.

Mint megtudtuk, a korabeli ízek le voltak egyszerűsítve: bon-bon, meggybon-bon, zserbó és macskanyelv volt akkoriban a divat, míg most sokkal inkább a gyümölcsösebb, a habosabb, a krémesebb jellegű sütemények vannak divatban. Végül a soltvadkerti Bianco Nero Cukrászda cifra-málnás triplacsokija nyerte el a Cifrapalota tortaszeletének címét.