A 7-es körzetben vagyis Vacsiköz-Bethlenváros térségében szavaztak a legtöbben 17 óráig

2024. 06. 09., 18:54
A 17 órás adatok szerint az országos átlagtól (50,69% ) némileg elmaradva, de így is negyvenszázalék felett (48,22%) alakult a szavazáson részt vevők aránya Kecskeméten. A megyeszékhely 14 szavazóköre közül a 7-es számú azaz Vacsiköz egy része és Bethlenváros volt a legaktívabb. Viszonylag alacsony részvétel mellett zajlott a voksolás szinte egész nap a 13. szavazókörben vagyis Kadafalva, Úrihegy, Szarkás, Miklóstelep térségében, bár az utolsó helyet a 17 órás adatok szerint már átvette a 9. szavazókör azaz Kossuthváros, Erzsébetváros és Rákócziváros kis része.

Perceken belül befejeződik az ország az első összevont, önkormányzati és európai parlamenti választása hazánkban. A mozgósításoknak köszönhetően folyamatosan magas a voksolók száma. Bár a nap második felére a szavazási kedv valamelyest gyengült, de összességében a részvétel várhatóan rekordmagas lesz.

Kecskeméten is nagyon sokan élnek szavazati jogukkal, a legtöbben talán 11 és 13 óra között voksoltak. Néhány szavazókörben folyamatosan magas volt a részvételi arány, ilyen volt az 1-es (Petőfiváros-Felsőszéktó, Alsószéktó egy része) a 3-as (Máriaváros, Villanegyed, Belváros egy része, Széchenyiváros egy része) a 7-es (Vacsiköz egy része, Bethlenváros) valamint a 10-es szavazókör (Hunyadiváros, Szent István város kis része).

Viszonylagosan alacsony részvétel jellemezte egész nap a 9-es szavazókört (Kossuthváros, Erzsébetváros, Rákócziváros kis része, Belváros egy része) valamint a 7-est (Vacsiköz egy része, Bethlenváros) és a 13. számú körzetet (Kadafalva, Úrihegy, Szarkás, Miklóstelep).

Bács-Kiskun vármegyében a 17 órás adatok szerint 47,30%-os volt a részvételi arány, amely a vármegyék sorrendjében az utolsó hely, ugyanakkor jelentősen meghaladja az öt évvel ezelőtti szintet (38,08%).