A baloldal frakcióvezetője az elmúlt év nehézségeiről beszélt

2022. 12. 08., 12:55
„Az esztendő végének közeledtével, advent idején nekünk is számvetést kell készítenünk a mögöttünk hagyott évről, és fel kell készülnünk az elkövetkező esztendő kihívásaira” – így kezdte napirend előtti felszólalását Lejer Zoltán.

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület jelenlegi frakcióvezetője azt a kérdést boncolgatta, hogy milyen is volt az idei év. „Viszontagságos, amelyre rányomta bélyegét az orosz agresszió, a háború újabb kihívások elé állította az egész világot a covid járvány után. Két ilyen világméretű válság után, advent idején fokozottan megnő a várakozás, hogy mielőbb béke legyen, mihamarabb pozitív változások jöjjenek, jobbra forduljon sorsunk.” – mondta a baloldali önkormányzati képviselő, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy az ünnep közeledtével nagyon fontos, hogy odafigyeljünk szeretteinkre, a hozzánk közelállókra, barátainkra, szomszédjainkra. A frakcióvezető úgy véli, hogy a gazdasági helyzet nem egy családban okoz lelki konfliktust, mely az ünnepek alatt jobban előjön és sajnos ennek legnagyobb elszenvedői mindig a gyermekek.

„Városunknak kötelessége gondoskodni minden egyes polgáráról, kiváltképp az elesettekről, a szegényekről, a betegekről, mindazokról, akik gondoskodásra szorulnak. Bízom benne, hogy erre kellő figyelmet és pénzt fordítunk a költségvetésünkben.” – utalt a költségvetésre a baloldali önkormányzati képviselő.