Címke: Szövetség a Hírös Városért Egyesület
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1243 találat
2024.05.25

Megtévesztette a választókat a kecskeméti gyurcsányista baloldal

Egy Facebook posztban tévesztette meg a választópolgárokat a Szövetség a Hírös Városért Egyesület. A kecskeméti gyurcsányista baloldal a Tisza Párt szerdai utcafórumáról készített fotót osztott meg a közösségi oldalán olyan színben feltüntetve, mintha az esemény az ő támogatottságukat tükrözné. A Helyi Választási Bizottság elmarasztalta baloldali egyesületet, miután Vancsura István kifogást emelt az ügyben.
2024.05.21

Nemcsik Mátyás: a kecskeméti gyurcsányista baloldal egy politikai gittegylet

„Teljes káosz uralkodik a kecskeméti gyurcsányista baloldalon.” Így reagált Nemcsik Mátyás Vancsura István bejelentésére, miszerint immáron ő is faképnél hagyja a frakciót, és nem csupán a Szövetség a Hírös Városért Egyesületet hagyja ott, hanem a 3-as számú egyéni választókerület önkormányzati képviselői jelöltségétől is visszalép. Az önkormányzati képviselő hangsúlyozta, a folyamatosan forgácsolódó és a balhéktól egyáltalán nem mentes egyesület egy politikai gittegylet.
2024.05.17

Tovább forgácsolódik a kecskeméti gyurcsányista baloldal, már Vancsura is kilép

Nem csupán a Szövetség a Hírös Városért Egyesületből lép ki Vancsura István, de még a 3-as számú egyéni választókerület önkormányzati képviselői jelöltségétől is visszalép. Ezt a politikus jelentette be ma egy sajtótájékoztatón. Döntésének legfőbb indoka az, hogy Király József és Kopping Rita önhatalmúlag irányítja a gyurcsányista baloldalt Kecskeméten, és több politikai hibát is elkövettek. A mai bejelentésből látszik, hogy a baloldali összefogás teljesen szétforgácsolódott Dobos József, a Jobbik, a Momentum és most Vancsura kilépésével.
2023.10.19

Dobos József: a Szövetség a Hírös Városért Egyesület személyes támadást indított ellenem

Kisebb vitát váltott ki a mai közgyűlésen az a napirendi pont, melyben Dobos József önkormányzati tisztségeiből való visszahívását tárgyalták. Az érintett szerint a Szövetség a Hírös Városért Egyesület személyes támadást indított ellene. A Fidesz-KDNP álláspontja az volt, hogy nem folynak bele ebbe a belső vitába, szakmailag azonban nem látják indokoltnak Dobos visszahívását.
2023.08.11

Dobos József kilép az MSZP-ből, a baloldal azt kéri: adja le mandátumát

Dobos József önkormányzati képviselő bejelentette, hogy kilép az MSZP-ből, valamint a Szövetség a Hírös Városért Egyesület baloldali frakciójából is. A politikus 21 évig volt az MSZP tagja, kilépése előtt pedig a párt városi elnöke volt. Dobos Józsefet a Szövetség felszólította, hogy adja vissza mandátumát. Ez a kérés azonban nincs összhangban a törvénnyel, mert semmilyen paragrafus nem kötelezi erre a képviselőt.