A belügyminiszter kitüntetését vette át a BÁCSVÍZ üzemeltetési főmérnöke

2023. 03. 23., 10:26
Elismeréseket adtak át március 22-én, Budapesten, a Víz Világnapja alkalmából megtartott belügyminisztériumi ünnepségén. A rendezvényen Balogh Zoltán, a BÁCSVÍZ Zrt. üzemeltetési főmérnöke belügyminiszteri kitüntetést, Kvassay Jenő Emlékérmet vehetett át.

A Kvassay Jenő Emlékérem a vízügyi szakterületen huzamosabb időszakon keresztül végzett magas színvonalú, kiemelkedően eredményes munka elismerésére adományozható belügyminiszteri kitüntetés. 

Balogh Zoltán a BÁCSVÍZ Zrt. és egyben a vízügyi ágazat szolgálatában tevékenykedik, már több mint 34 éve. 1988. szeptember 1-jétől, gyakornokként kezdte meg pályafutását. A rábízott feladatok precíz elvégzésével gyorsan bebizonyította rátermettségét és tudását, így kevesebb, mint egy éven belül már a mélyépítési üzem vezetője volt. 1991-től víztermelési telepvezető-helyettesként, majd telepvezetőként dolgozott, 1993-tól pedig vízhálózati üzemvezetői, 1997-től üzemmérnökség-vezetői kinevezést kapott. 2006 januárjától a vízszolgáltatási ágazat műszaki vezetője volt, 2007 szeptemberétől pedig az ágazat vezető főmérnökeként, a BÁCSVÍZ Zrt. menedzsmentjének tagjaként dolgozott.

Szakmai tudásával és elkötelezett munkájával példát mutat a körülötte dolgozóknak, fiatal kollégáit ötleteik, újításaik kidolgozására, megvalósítására buzdítja. Ennek eredményeként az ágazat remek eredményeket ért el vezetése alatt az energiaracionalizálás terén csakúgy, mint a hálózati veszteségek csökkentésében.

Jelentős szerepet vállalt az Ivóvízminőség-javító Programok megvalósításában: a BÁCSVÍZ Zrt. területén érintett önkormányzatok döntéseinek szakmai megalapozásában, a pályázatok benyújtásának koordinálásában. Szakmai véleményét a döntéshozók is nagyra értékelik, a többmilliárdos projektek kivitelezésében is számítottak tudására, tanácsaira.

2016-ban munkássága elismeréseként a Magyar Víziközmű Szövetség Víz Világnapi Emlékérem kitüntetésben részesítette.

A 2022-es esztendő ismét jelentős változást hozott vízműves pályafutásában: január 1-től a nyugdíjba vonuló csatornaszolgáltatási főmérnök munkáját is átvette, üzemeltetési főmérnökként.

Balogh Zoltán szakmai elkötelezettsége, emberi magatartása és a vízügyi ágazatban végzett magas színvonalú, lelkiismeretes munkája példaértékű. Ennek elismeréséül adományozta számára dr. Pintér Sándor belügyminiszter a Kvassay Jenő Emlékérmet.