Címke: Balogh Zoltán
Keresés
Dátum választó
Rendezés
21 találat
2023.08.29

Csaknem 55 ezren vettek részt a most záruló HI! Kecskemét programjain

Csak a hivatalosan regisztrált látogatókat számba véve csaknem 55 ezren vettek részt a most lezáruló HI! Kecskemét bő négy évig futó programjain. A 2019-ben kezdődő sorozat keretében megközelítőleg 300 zenei produkció valósult meg, és legalább ennyi hagyományőrző, óvodás, iskolás vagy nyugdíjas csoportnak nyújtottak bemutatkozási lehetőséget – hangzott el a HI! Kecskemét projektzáró eseményén kedden a Városházán. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester úgy fogalmazott: mi kecskemétiek "egy nagy családdá kovácsolódtunk" a HI! Kecskemétnek köszönhetően.
2023.07.20

Jól halad Hetényegyháza bekötése az M5 autópályába

Jól haladnak a kivitelezési munkálatai annak a 2,2 kilométer hosszú, 6 méter széles útnak, mely – túl azon, hogy összekapcsolja Hetényegyházát az autópályával - tehermentesíti is az eddig egyetlen, Kecskemétre bevezető utat és a sutusfalui körforgalmat. Mindezt a mai (csütörtök) napon mutatták be a sajtó képviselőinek.
2023.03.01

Felcsendült Kecskemét híres harangjátéka

Szerda reggel 7 órakor megszólalt a harangjáték Kecskemét szívében. Először a „Kecskemét is kiállítja” című toborzódalt lehetett hallani. A Városháza felújítása miatt 2019 októberében felfüggesztették a zenét, ám a munkálatok befejezése után mától ismét élvezhetjük a gyönyörű dallamokat.
2023.02.27

Március 1-jén újra megszólal a harangjáték

Közel 3 és fél után végre felcsendülnek a kecskeméti Városháza harangjai. Március 1-jén, reggel 7 órakor a „Kecskemét is kiállítja” című népdallal indul el újra a hírös város harangjátéka. 2019 októberében 40 éves folyamatos működés után állították le a zenét a Városháza felújításának idejére.
2023.02.10

Milliárdos víziközműhálózat-fejlesztés indult Kecskeméten és Ballószögön

Nagyrészt uniós támogatással indul közel kétmilliárdos ivóvízhálózat fejlesztési program Kecskeméten és Ballószögön, a BÁCSVÍZ Zrt. koordinálásával. A mai projektnyitón elhangzottak szerint a fejlesztés hálózat korszerűsítést, csővezeték cseréket, energetikai fejlesztéseket tartalmaz és Kecskemét lakosságának mintegy felét érinti. A jelentős forgalomkorlátozással is járó kivitelező munkáknak október végéig kell befejeződniük.