Kecskemét(iek) a nagyvilágban

A Csík Zenekar énekese volt a Kossuth Rádió vendége

2024. 06. 11., 18:08
Majorosi Marianna volt a minap a Kossuth Rádió kulturális magazinjának vendége. A Kalendárium című műsorban a Csík Zenekar énekese többek között arról is mesélt, hogy mikor és hogyan kezdtek el érdeklődni a könnyűzene iránt is.

A Kossuth Rádió kulturális sávjának napi aktuális, élő műsora – amelynek felelős szerkesztője Felszeghy Csaba –, a Kalendárium igyekszik elszakadni az egyszerű programajánlótól. Saját megfogalmazásuk szerint „szigorúan magaskultúrával foglalkoznak, színházi bemutatók, kiállítások, kulturális pályázatok, felhívások vagy akár aktuális kultúrpolitikai elemek is szerepelnek az adásban”. Persze a műsor a rövid hírek erejéig természetesen programajánlót is kínál, klasszikus, komolyzenei koncerttel vagy filmajánlóval.

A kulturális magazin 2024. május 29-i adásának vendége a Csík Zenekar énekese, Majorosi Marianna volt. A műsorban a Kossuth-díjas énekes, táncművész és pedagógus többek között arról beszélt, hogy a zenekar minden tagjának van valamilyen kötődése a folklórhoz. A műsorvezető, Nánási Anikó kérdésére, hogy miként jött létre az együttes júniusi programja a Budapest Parkban, amelyen 9 népszerű könnyűzenei előadóval együtt lépett fel a zenekar, és eddig még soha nem látott társulás, három generáció képviselői zenéltek egy színpadon, Majorosi Marianna így válaszolt: „12 évvel ezelőtt volt a zenekarnak egy olyan produkciója, ami Daloskönyv címmel indult és ebben a műsorban már benne volt 2 generáció. És most arra gondoltunk, hogy eltelt jó pár év, próbáljuk meg, milyen lenne, ha a fiatalabbakat is bevonnánk. Örömünkre nagyon lelkesen és kedvesen elvállalták ezt a feladatot.”

Három generáció képviselői egy színpadon a Csík Zenekarral

Három generáció képviselői egy színpadon a Csík Zenekarral A Csík Zenekar korunk 9 népszerű könnyűzenei előadójával karöltve egy még sosem látott produkciót mutatott be június 2-án Budapest legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyén, a Budapest Parkban. A 3 generáció képviseletében meghívott 9 zenész-ikon és a Csík Zenekar közös produkciója egyszerre szólt minden korosztályhoz. A fiatalabbak számára páratlan kulturális és zenei feltöltődést biztosítottak, az idén már 36 éve működő együttes sajátos, egyéni hangzásvilágában szólaltak meg az általuk is jól ismert kortárs popzenészek dalai. Az idősebb korosztálynak pedig egy olyan fiatalos környezetet kínáltak, ahol az általuk is jól ismert slágereket a színpadon lévő előadókkal együtt énekelve visszaidézhették és újra átélhették fiatalkoruk legkedvesebb pillanatait.

A Kalendárium adása ITT hallgatható meg.