A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a 12. győzelemre hajt a Honvéd ellen

2023. 02. 12., 16:18
Fontos összecsapás vár szerdán a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemétre, amely a tabella 5. helyéről várhatja a Honvéd elleni megmérettetést. A hírös városiak egyértelműen csak a győzelemben gondolkodnak.

Mindkét csapat kikapott a 20. fordulóban. A kecskemétiek a címvédő és éllovas Falco ellen maradtak alul Szombathelyen, míg a Budapest Honvéd hazai pályán hajtott fejet az Alba Fehérvárnak. A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 11 sikerével a tabella 5. helyén áll, míg a fővárosiak a 12. pozíciót foglalják el öt győzelemmel a nevük mellett.

Forray Gábor és tanítványai természetesen csalódottak a szombati vereség miatt, ám nem drámáznak, hanem a tizenkettedik győzelmük reményében dolgoznak a következő napokban.

-Szeretném leszögezni, hogy az elmúlt három évben folyamatosan a Falco a zászlóshajója a magyar kosárlabdának - mondta el Forray Gábor vezetőedző. Nem ez a meccs volt az, ahol előzetesen elvárt lett volna, hogy nyernünk kell. Azt látni kell, hogy attól függetlenül, hogy bravúrt bravúrra halmoztunk az elmúlt hetekben, ettől mi még nem leszünk csodacsapat. Sajnos nem olyan energiával kezdtük a mérkőzést, mint ahogyan elterveztük, és ezt a címvédő megbüntette. Próbáltunk változtatni, de már csak futottunk az eredmény után. Szerdán számunkra élet-halál összecsapás következik, és azt a döntést hoztam, hogy úgy rotálom a csapatot, hogy optimálisan elosszam a perceket ennek fényében. Szerettem volna a fiataloknak is bizonyítási lehetőséget adni, hiszen egy topcsapat ellen tudtak komoly tapasztalatokat szerezni. Benne volt a pakliban egy nagyobb arányú vereség, de én úgy gondolom, hogy az a lényeg, hogy elérjük majd a végső célunkat. Nem érzem jogosnak az elvárást, hogy nekünk kötelességünk minden meccsen parádézni. Van tizenegy győzelmünk, tavaly ilyenkor kevesebb volt. Jelenleg az 5. helyen vagyunk, ez erőn felüli teljesítmény. Ugyan magasra tettük a lécet a tavalyi szerepléssel, ám látni kell, hogy mi a realitás. Meg kell nézni, hogy milyen csapatok vannak mögöttünk, és akkor úgy gondolom, hogy nem lehet panaszunk az eddigi szereplésre. Én büszke vagyok a csapatomra, és a szurkolóink 99%-ra, akik akkor is mellettünk állnak, ha nem gálázunk. Az élet ilyen, mindenkinek nem tetszhet minden. Az különösen elszomorít, ha még a győzelmet is megkérdőjelezik. Minden sikernek komoly értéke van az idén, mert borzasztóan kiegyenlített a mezőny. Inkább nyerjünk gyengébb játékkal, mint szimpatikus vesztesek legyünk. Levonjuk a tanulságokat, mi drámázni nem fogunk, hanem a következő fontos állomásra koncentrálunk, amely szerdán lesz a Honvéd ellen. Nagyon fontos összecsapás lesz, egyértelműen nyerni szeretnénk, de nagyon koncentrált és fegyelmezett kosárlabdát kell felvonultatnunk, ha mi akarjuk győztesen elhagyni a pályát. A fővárosiak már szereztek nagy skalpokat, nem lehet őket félvállról venni. Három minőségi légiósuk van, és a magyar mag pedig évek óta együtt játszik, megfelelő tapasztalattal felvértezve. Nem fogják magukat könnyen adni, biztosan nehéz megmérettetés előtt állunk. Valószínűleg nem lesz gálázás, sétagalopp, de ha vért izzadva is, akkor is nyernünk kell. Ebben nagy szerepe lesz közönségünk nagy részének, akiknek ezúton köszönöm az eddigi támogatást és bizalmat - zárta gondolatait a tréner.