A forduló rangadóját vívjuk az FTC otthonában

KÖZLEMÉNY
2023. 02. 18., 06:32
Szombaton 17:00-kor az éllovas Ferencvárosi TC vendége lesz a Kecskeméti TE a Groupama Arénában. Az első fogadja a másodikat a tabella alapján, így a forduló rangadóját rendezik a fővárosban.

Ősszel kevesen gondolták, hogy a Ferencváros egyáltalán legyőzhető lesz-e ebben a bajnoki idényben, hiszen a nemzetközi szinten is bravúrt bravúrra halmozó zöld-fehérek veretlenül érkeztek meg október elején a Széktói Stadionba. A csoda azonban megtörtént, Nagy Krisztián duplájával 2–0-ra nyert a KTE, és ennek a bravúrnak az értékét mutatja, hogy az FTC azóta csak egyszer kapott ki az NB I-ben, két héttel később Mezőkövesden. A címvédő 14 győzelem mellett csak 3-szor játszott döntetlent az említett két veresége mellett, s immáron nyolc kör óta veretlen az élvonalban. Az átigazolási időszakban csak tovább erősödött a Fradi, nemzetközi szinten is kipróbált futballisták mellett a magyar válogatott Baráth Péter is csatlakozott, így gyengébb biztosan nem lett az éllovas.

Kecskeméti oldalon Szabó István és csapata is tisztában van vele, hogy a tavalyi győzelem után már a pontszerzés is hatalmas bravúr lenne idegenben. A jó hír az lehet a szakmai stábnak, hogy sérülések és eltiltások sem nehezítik ezúttal a munkát, mindenki bevethető állapotban várja a találkozót. Remek formában van az FTC, de nincs rossz passzban a KTE sem, hiszen a Ferencvároshoz hasonlóan csak kétszer kapott ki az idény során, illetve öt mérkőzés óta nem talált legyőzőre az együttes.

Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője: – Nagyszerű élmény és érzés lesz, hogy egy Ferencváros ellen játszhatunk majd a Groupama Arénában. Mindentől függetlenül azonban természetes, hogy nem feltartott kézzel fogunk ezúttal sem pályára lépni, akkor sem, ha a találkozó egyértelmű esélyese az FTC. Az átigazolási időszak utolsó napjain is érett, kiforrott játékosokkal erősödtek. A török élvonalból igazoltak, illetve magyar válogatott játékos érkezett. Ez is jól érzékelteti, hogy milyen különbség van a két klub között. Nemzetközi szinten is remek teljesítményt nyújt a Fradi, magam is folyamatosan követem ezt, természetesen szorítok is nekik, hogy minél tovább jussanak. Az köztudott jó ideje, hogy a Ferencvárossal kitűnő kapcsolatot ápolunk, partneri viszony van a klubok között az utánpótlásban, illetve több kölcsönjátékosuk is van a keretünkben, akik nagyon jól teljesítenek nálunk az NB I-ben. Ezt a szimpátiát azonban ezen a meccsen félre kell tenni, minden erőnkkel azon leszünk, hogy pontot tudjunk szerezni. Nem mondok azzal újdonságot, hogy egyéni képességekben előrébb tart a Ferencváros, ezért nekünk csapatban kell gondolkodnunk most is. Csapaton belül persze kellenek a jó egyéni teljesítmények ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el. Az együttes védekezésünknek nagyon stabilnak kell lennie, de nem szabad nagyon mélyen védekeznünk sem, mert az nem vezet eredményre. Nem elég, ha hat-nyolc játékos nyújtja tudása legjavát, erre mindenkitől szükség lesz, magas szinten kell teljesíteni, akkor az a kicsi sansz most is meglehet, ami ősszel. Szurkolóink eddig is nagyon sokat tettek hozzá a csapat jó szerepléséhez, bízom benne, hogy közösen megint elérhetjük a célunkat.

Szurkolói információk

A belépők egységesen 2850 forintba kerülnek a vendégszektorba (E szektor), melyeket ezúttal mindenképpen online érdemes megvásárolni elővételben, változatlanul a jegyemester.hu oldalon. A Groupama Arénába csak névre szólóan lehet jegyet vásárolni, az adatokat a beléptetésnél a rendezők ellenőrzik, így fényképes igazolvány mindenképpen legyen szurkolóinknál, ellenkező esetben ugyanis megtagadhatják a belépést.

A helyszínen két órával a kezdés előtt (15:00) nyit a vendégpénztár, itt még fényképes igazolvánnyal szintén lehet jegyet vásárolni. A Groupama Arénában egy darab vendégpénztár üzemel, így a gördülékeny beléptetés, a sor elkerülése érdekében, mindenképpen vásárolják meg ezúttal szurkolóink a belépőket elővételben.

A vendégszektor a gépkocsival érkező szurkolók számára az M5 bevezető - Gyáli úti felüljáró – Albert Flórián út útvonalon közelíthető meg a legrövidebb úton, így lehet eljutni a vendég parkolóig is. Itt csak korlátozott számban állnak rendelkezésre parkolók, így érdemes korán érkezni, illetve ezt követően a környéken parkolót keresni.

A stadionba kézi táskánál (pl. ridikül) nagyobb táskát, valamint flakonos, üveges italt, üdítőt behozni nem lehet. A rendezők emellett arra kérik a szurkolókat, hogy érvényes hatósági igazolvány legyen a drukkereknél.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu