A forgalomirányítást gyakorolták a rendőrök az új kereszteződésben

2024. 06. 13., 14:43
A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai a Katona József Gimnáziumnál lévő nemrég átadott kereszteződésben gyakorlatoztak szerdán délután. Erre azért volt szükség, mert a frissen elkészült útszakasz lett Kecskemét legnagyobb kereszteződése, ezért gyakorolniuk kellett a forgalomirányítást arra az esetre, ha éles helyzetben nem működnének valami miatt a jelzőlámpák.
Fotó: Bári-Polyák Alexandra
A galéria 8 képet tartalmaz

Az esős idő ellenére közel egy tucat rendőr vonult ki szerdán délután a Nagykörút és a Dózsa György út kereszteződéséhez. Az egyenruhásoknak gyakorlatozniuk kellett a frissen átadott útszakaszon.

– A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai a nemrég átadott Katona József Gimnáziumnál található kereszteződésnél irányították a forgalmat, hogy felkészüljenek arra, ha éles helyzetben nem működnének a lámpák
— mondta el a helyszínen Péliné dr. Benke Orsolya rendőrőrnagy, a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának osztályvezetője.

A Dózsa György út négysávosítási munkálatait közel egy éve kezdték. Azóta forgalomkorlátozás volt a kereszteződésben. A felújítással és bővítéssel nemrég végeztek, így újra járható ez az útszakasz. Ezzel ez lett Kecskemét legnagyobb és legforgalmasabb kereszteződése, amiben eddig még nem volt rutinjuk a kecskeméti rendőröknek. A gyakorlat alatt – körülbelül húsz percen keresztül – kikapcsolták a jelző lámpákat, így gyakorolhatták a forgalomirányítást.

– Nyolc munkatárs vett részt ebben a gyakorlatban, egyszerre egy kolléga irányította a forgalmat, és körforgásszerűen váltották egymást a kereszteződésben - tette hozzá Péliné dr. Benke Orsolya.

A gyakorlatozás jól sikerült, a Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai mindenkinek balesetmentes közlekedést kívánnak.