A gyanú szerint látássérült férfitól csalt ki pénzt

KÖZLEMÉNY
2024. 04. 22., 10:53
A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását egy 56 éves kecskeméti nőnek, akit csalással gyanúsítanak.
Képünk illusztráció

A megalapozott gyanú szerint a nő 2024. március 24-én délután Kecskeméten, az Irinyi úton odalépett egy látássérült férfihoz azzal, hogy bekíséri egy közeli gyógyszertárba. Ezt követően egy banki automatához mentek, hogy abból – csekk befizetés céljából – 10.000, Forintot vegyenek fel. A férfi behelyzete a bankkártyáját az ATM-be, majd beírta a PIN kódot, azonban a nő ütötte be a felvenni kívánt összeget. Kihasználva a sértett betegségét, több alkalommal, kisebb címletekben, összesen 53.000 forintot vett fel, majd magára hagyta a férfit.

A járásbíróság a bejelentett munkahellyel nem rendelkező nő letartóztatását a bűnismétlés veszélye miatt rendelte el, mivel korábban hasonló bűncselekmény miatt indult vele szemben büntetőeljárás, amit tevékeny megbánására figyelemmel (a kárt közvetítői eljárás keretében megfizette, bocsánatkérését pedig a károsult elfogadta) szüntettek meg.

A bíróság döntése végleges.

Kecskeméti Törvényszék