A hétvégén gyújtjuk meg a negyedik gyertyát az adventi koszorún

2022. 12. 15., 11:42
December 18-a advent negyedik vasárnapja, aranyvasárnap. Ekkor lobban fel a szeretet gyertyájának lángja az adventi koszorún. Kecskemét város koszorúján a negyedik gyertyát szombaton, ünnepi műsor keretében gyújtják meg a főtéren.

A Régi idők karácsonya elnevezésű programsorozatba ágyazva szombaton 17 órakor Falu György és prof. dr. Sztachó-Pekáry István alpolgármesterek gyújtják meg a negyedik adventi gyertyát, Hajduch-Szmola Patrik, a Kecskeméti Evangélikus Egyházközség lelkésze osztja meg ünnepi gondolatait a jelenlévőkkel. Betlehemes műsorral kedveskednek a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanulói.

Az ünnepi műsorban közreműködik a Kecskeméti Evangélikus Egyházközség Glória Kórusa. A programot követően szeretetvendégséggel vár mindenkit a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és az Ölelő Kéz Alapítvány a városháza árkádjai alatt.

Az utolsó gyertyával teljes lesz az adventi kör, ekkor már mind a négy gyertya egyszerre ég, amely a Megváltó érkezésére, a karácsony békéjének és szeretetének befogadására emlékeztet.

December 24-e még nem karácsony, az adventi időszakot  a december 25‑én kezdődő karácsonyi ünnep váltja fel.