A Kodály Zoltán Vegyeskar 135. jubileumára emlékeztek

2023. 03. 07., 20:45
A Kodály Zoltán Vegyeskar 135. és Kodály Zoltán halálának évfordulójára emlékeztek ma a kecskeméti vasútállomásnál. A megjelentek közösen rótták le tiszteletüket a Kodály Zoltán szülőhelyénél felállított emléktábla előtt.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 15 képet tartalmaz

A kecskeméti Kodály Zoltán Vegyeskar - Iparos Dalárda pontosan március 9-én ünnepli 135 éves születésnapját, Kodály Zoltán pedig 1976. március 6-án halt meg. Ebből a dupla alkalomból megemlékező beszédekkel, kórusénekkel és koszorúzással adtak tiszteletet az éveknek és Kecskemét híres szülöttének az egybegyűltek.

Tornyi László, a Kecskemét és Vidéke Általános Ipartestület - és a kórus alapítvány kuratóriumának elnöke a kórus 135 éves történelméről mesélt a helyszínen, kitérve a tagok mindenkori kitartására és lelkesedésére, amely mögött végig ott állt az ipartestület támogatóként.

Jámbor Zsolt a Magyar Kodály Társaság kecskeméti csoportjának elnöke beszédében Kodály Zoltán életének tanulságos momentumaira és a híres zeneszerző tanításaira egyaránt kitért. Ezt követően megkoszorúzták a Kodály Zoltán emléktáblát. A város nevében Prof. Dr. Sztachó-Pekáry István Alpolgármester és Szamler László képviselő helyezték el a tisztelet jelképét.