Címke: Prof. Dr. Sztachó-Pekáry István
Keresés
Dátum választó
Rendezés
2 találat
2024.01.12

Emléktáblát állítanak Kecskeméten a doni hősök tiszteletére

Méltó módon kell emlékeznünk a doni hősökre, akik nem áldozatok voltak, hanem a hazájukat védték és a hazájukért haltak meg - hangsúlyozta Kásler Miklós, a Magyarságkutató Intézet főigazgatója a doni hősök emlékére szervezett sajtótájékoztatón pénteken Budapesten. Mint kiderült, Kecskeméten is emléktáblát állítanak a doni hősök előtt tisztelegve.
2023.12.10

Fellobbant a második adventi gyertya Kecskemét adventi koszorúján

Tegnap délután fellobbant Kecskemét második adventi gyertyája. Ez a láng a remény jelképe, melyet a főtéren rendezett szombat esti műsor záróakkordjaként gyújtott meg Falu György és Prof. Dr. Sztachó-Pekáry István, Kecskemét alpolgármestere. Az adventi gondolatokat Feczák László, a Kecskeméti Görögkatolikus Parókia parókusa mondta.
2023.11.30

Kecskeméten járt a volt lengyel nagykövet

Jerzy Snopek, a Lengyel Köztársaság volt budapesti nagykövet és felesége tett látogatást Kecskeméten. A vendégeket Prof. Dr. Sztachó-Pekáry István alpolgármester köszöntötte a Lechner Kávéházban.
2023.10.19

Dobos József: a Szövetség a Hírös Városért Egyesület személyes támadást indított ellenem

Kisebb vitát váltott ki a mai közgyűlésen az a napirendi pont, melyben Dobos József önkormányzati tisztségeiből való visszahívását tárgyalták. Az érintett szerint a Szövetség a Hírös Városért Egyesület személyes támadást indított ellene. A Fidesz-KDNP álláspontja az volt, hogy nem folynak bele ebbe a belső vitába, szakmailag azonban nem látják indokoltnak Dobos visszahívását.
2023.09.04

Ahol a holnap születik - Tanévnyitó ünnepi szenátusi ülés a Neumann Egyetemen

Közel 2.000 hallgató kezdte meg tanulmányait a Neumann János Egyetemen. Ma délelőtt tanévnyitó ünnepi szenátusi ülés keretében köszöntötte az intézmény vezetősége a gólyákat. Dr. habil. Fülöp Tamás rektor köszöntőjében kiemelte: az elmúlt évek legsikeresebb felvételi kampányát tudhatják maguk mögött, a hallgatói létszám növekedése azt jelzi, egyre vonzóbb az egyetem, a helyiek körében is.
2023.07.05

Az egészségügyben dolgozókat ünnepelték a Városházán

Július 1-je, Semmelweis Ignác születésnapja az egészségügyi dolgozók legnagyobb ünnepe. Ebből az alkalomból gyűltek össze szerdán délután a megújult kecskeméti Városháza dísztermében, hogy megemlékezzenek azokról az elhivatott szakemberekről, akik nap mint nap egészségünkért, a betegek gyógyulásáért munkálkodnak. A hagyományok szerint most adták át a szakma rangos elismeréseit is.
2023.06.04

Jakab Eleonóra kárpátaljai tanár: "Nem engedünk a százból!"

A kárpátaljai magyar nyelvű hitélet és oktatás helyzetéről tartott előadást Jakab Eleonóra, a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola tanára a Nemzeti Összetartozás Napján, vasárnap délelőtt a kecskeméti Városháza dísztermében. Mint mondta, jelenleg száz magyar nyelvű oktatási intézmény működik Kárpátalján, és ezek megtartása döntő fontosságú az ottani magyarság megmaradása szempontjából.
2023.05.18

Egyház és állam viszonyát boncolgatták a KÉSZ kecskeméti fórumán

Az egyház és az állam viszonya került terítékre a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) által közösen indított országos fórumsorozat kecskeméti állomásán szerda este. A Főplébánia Lestár téri közösségi termében megrendezett pódiumbeszélgetésen Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár, a KDNP alelnöke és Érszegi Márk Aurél Vatikán-szakértő cserélt eszmét a témában Makláry Ákos görögkatolikus pap, a KÉSZ országos elnöke moderálása mellett.
2023.03.02

18 milliárdos környezetvédelmi beruházás indulhat el

Zöld utat kapott Kecskemét és a térség legnagyobb környezetvédelmi beruházása. Az összesen 18 milliárdos projekt jelentős része Kecskeméten zajlik. Városunkban valósul meg a legnagyobb elem. A kisfái hulladéklerakó mellett egy új mechanikai és biológiai válogatócsarnok építése kezdődhet el áprilisban.
2023.02.21

Megalakult az MMA kecskeméti regionális munkacsoportja

Az országban harmadikként Kecskeméten is megalakult a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) regionális központja. A munkacsoport elnöki tisztségét Cseke Péter, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház igazgatója tölti be. A célkitűzések között szerepel az is, hogy teret kapjanak a régió rejtett kincsei.
2023.02.15

Új rendelet szabályozhatja a városi díjakat

Új önkormányzati rendeletet fogadhat el a csütörtöki közgyűlés a városi díjakról. Az új rendelet értelmében bizonyos díjakat összevonnának, több esetben módosulna az átadások periódusa és új díjakat is alapítanának. A téma kapcsán több bizottságban is vita alakult ki a kormánypárti és az ellenzéki képviselők között.
2023.02.01

Gyakrabban szállítják el a szelektív hulladékot

Meghosszabbította és kiterjesztette a heti gyakoriságú csomagolási hullladék elszállítást a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. A belvárosi és széchenyivárosi társasházak mellett a hunyadivárosi, múkertvárosi illetve a Mátis Kálmán illetve a Szabó Kálmán utcai társasházaktól is heti rendszerességgel szállítják majd el a szelektívhulladékot.