Címke: Prof. Dr. Sztachó-Pekáry István
Keresés
Dátum választó
Rendezés
2 találat
2023.03.02

18 milliárdos környezetvédelmi beruházás indulhat el

Zöld utat kapott Kecskemét és a térség legnagyobb környezetvédelmi beruházása. Az összesen 18 milliárdos projekt jelentős része Kecskeméten zajlik. Városunkban valósul meg a legnagyobb elem. A kisfái hulladéklerakó mellett egy új mechanikai és biológiai válogatócsarnok építése kezdődhet el áprilisban.
2023.02.21

Megalakult az MMA kecskeméti regionális munkacsoportja

Az országban harmadikként Kecskeméten is megalakult a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) regionális központja. A munkacsoport elnöki tisztségét Cseke Péter, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház igazgatója tölti be. A célkitűzések között szerepel az is, hogy teret kapjanak a régió rejtett kincsei.
2023.02.15

Új rendelet szabályozhatja a városi díjakat

Új önkormányzati rendeletet fogadhat el a csütörtöki közgyűlés a városi díjakról. Az új rendelet értelmében bizonyos díjakat összevonnának, több esetben módosulna az átadások periódusa és új díjakat is alapítanának. A téma kapcsán több bizottságban is vita alakult ki a kormánypárti és az ellenzéki képviselők között.
2023.02.01

Gyakrabban szállítják el a szelektív hulladékot

Meghosszabbította és kiterjesztette a heti gyakoriságú csomagolási hullladék elszállítást a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. A belvárosi és széchenyivárosi társasházak mellett a hunyadivárosi, múkertvárosi illetve a Mátis Kálmán illetve a Szabó Kálmán utcai társasházaktól is heti rendszerességgel szállítják majd el a szelektívhulladékot.
2022.11.23

Sepsiszentgyörgyi delegáció járt Kecskeméten

Közel két évtizede ápol partnervárosi kapcsolatot Kecskemét és Sepsiszentgyörgy. Az együttműködés hivatalosan 2004-ben kezdődött és hosszú éveken keresztül jól működött. Ám mint olyan sok mindent, ezt is szétzilálta a koronavírus világjárvány. Kedden a székelyföldi város delegációja Kecskeméten járt. A régi – eddig elsősorban kulturális jellegű – kapcsolatot most új tartalommal töltik meg a városok - olvasható az önkormányzat közleményében.