A lépét is elvesztette a féltékeny vádlott miatt

KÖZLEMÉNY
2023. 08. 15., 08:21
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki féltékenysége miatt olyan súlyosan bántalmazta ismerősét, hogy az életveszélyes sérüléseket szenvedett és még a lépét is el kellett távolítani.

A vádirat szerint a büntetlen előéletű jánoshalmi férfi – az ügy vádlottja – 2022. július 1. napján egy férfi ismerősével – az ügy sértettjével – iszogatott lakóhelyén, ahol jelen volt a vádlott élettársa is. Az éjszaka folyamán a vádlott élettársának kijelentései alapján a sértett úgy érezte, hogy a nő közeledik hozzá, ezért rövid idővel a távozása után visszament a házhoz és bekopogott azon az ablakon ahol a nő aludt, de választ nem kapott. Ezután a férfi egy másik ablaknál próbálkozott, ezt már a vádlott hallotta meg, aki egy rövid beszélgetés erejéig beengedte ismerősét a házba, de aztán a sértett távozott.

Másnap a kora délután órákban a sértett ismét megjelent az elkövető házánál, aki behívta ismerősét, majd a konyhában kérdőre vonta, hogy előző este miért kezdett ki az élettársával. A sértett közölte, hogy nem csinált semmit, erre a vádlott arcon ütötte. A férfi az ütéstől elesett és beütötte a fejét a mosogatószekrénybe, majd a padlóra zuhant. Ezután az elkövető több alkalommal belerúgott a földön fekvő sértettbe.

A bántalmazás következtében a sértett közvetlen életveszélyes sérüléseket szenvedett, a lépe pedig annyira súlyosan megsérült, hogy azt eltávolították.

Az ügyészség a férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja és ezért vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozza.

A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség