A második félidőben őrölte fel a Kispest a KNKSE-t

2023. 03. 17., 21:23
Baljós előjelekkel indult a találkozó a Kecskemét számára, hiszen nem számíthatott kettős játékengedéllyel kézilabdázó játékosaira, így Mátrai edző nyolc mezőnyjátékossal és két kapussal vágott neki a Kispest elleni mérkőzésnek.

Meglepetésre a találkozó 3. percében született az első gól; a Kecskemét szerezte meg a vezetést Porobic jóvoltából, és a hírös városiak Berkes-Kaiser vezérletével őrizni is tudták előnyüket. A 12. percben időt kért a Kispest (2-6); a félidő második felében Vajer Blanka triplájával hamar zárkózni kezdett a hazai alakulat (5-7). Mátrai Péter a 20. percben kért időt, amikor a hazai alakulat egy gólra megközelítette csapatát, és a KNKSE becsületére legyen mondva, Berkes-Kaiser góljaival maga mögött tudta tartani ellenfelét. A 25. percben azonban két villanással egyenlíteni tudott a Kispest, előbb Lapos Laura, majd Barna Virág mattolta a vendégek kapusát (9-9). Fej-fej mellett haladtak a csapatok a félidő utolsó perceiben, és szünetre is egyenlő állással vonultak a csapatok (12-12). A kérdés az volt, ilyen kevés mezőnyjátékossal fogja-e bírni a Kecskemét az újabb 30 percet.

Moharos Panka duplájával kezdődött a második felvonás (12-14), Felső Anna és Albert Helga (korábban mindketten kézilabdáztak Kecskeméten) azonban hamar egyenlített. A 37. percben még vissza tudta venni a vezetést a KNKSE, ám a Kispest ritmust váltott, és lépésről-lépésre leszakította a vendégeket. Mátrai edző kétszer is időkéréssel próbálta megtörni a hazaiak lendületét, mindhiába, 10 perccel a találkozó vége előtt már 5 gól volt Szabó Edináék előnye (24-19), a Kecskemét pedig elkészült az erejével. A találkozó utolsó három percében még próbált zárkózni a KNKSE (30-26), végül magabiztos különbséggel, bár a vártnál szorosabb találkozón, a Kispest győzött (31-26).

Mátrai Péter vezetőedző (KNKSE): - Hatalmas gratuláció a csapatomnak, ma óriásit küzdöttek és le a kalappal az ifisták előtt, akik tegnap is játszottak, és így tudtak ma harcolni, egy felnőtt NB I/B-s mérkőzésen! Ma igazi csapatként játszottunk, nem akartuk elengedni a Kispestet, végig ott voltunk, de a végére elfogytunk, nyolc mezőnyjátékossal nehéz egy ilyen meccset megnyerni. Reméljük, hogy jövő héten már többen leszünk.

Kispest NKK – Kecskeméti NKSE 31 – 26 (12 – 12)

Női kézilabda NB I/B, 21. forduló

2023. március 17. péntek

Soroksári Sportcsarnok

Vezette: Gulybán, Juhász

A Kecskeméti NKSE góllövői: Kollár 2, Berkes Kaiser 12 (5), Szabó J. 2, Csorba 1, Porobic 4, Moharos 4, Megyesi 1.

Kiállítások: 6 perc ill. 2 perc

Hétméteresek: 3/2 ill. 6/5

Szerző: Jámbor Csaba