A megye migrációs és határhelyzetéről tartott beszámolót dr. Gulyás Zsolt rendőrfőkapitány

2023. 11. 28., 20:24
Több határátkelőt kibővítenek a közeljövőben, így Bács-Kiskun vármegye déli határán tovább csökkenhetnek az átlépési idők. Továbbra is komoly problémát okoznak azonban az embercsempészek. Dr. Gulyás Zsolt vármegyei rendőrfőkapitány tartott nemrégiben beszámolót a megyei közgyűlésen.

Bács-Kiskun vármegye migrációs és határhelyzetéről tartott beszámolót dr. Gulyás Zsolt vármegyei rendőrfőkapitány múlt héten Kiskőrösön a megyei közgyűlés kihelyezett ülésén. A beszámolóban elhangzott: 2020-21-ben a Magyarországra érkező illegális migránsok 80%-a Bács Kiskun vármegyében próbált meg belépni az ország területére. Bár a számok változtak, a migráció továbbra is komoly gondot okoz a déli határon - emelte ki dr. Gulyás Zsolt.

A megyei rendőrfőkapitány hozzátette: volt olyan eset, amikor Szentendréig folyamatosan üldözni kellett egy csempészt, aki nem állt meg. Nem ritka az sem, hogy jogosítvány nélkül, kétes műszaki állapotú, túlterhelt autókkal próbálnak embert csempészni. A főkapitány a migráció mellett azonban a határátkelők állapotára is kitért, ahol újabb jó hírekkel is szolgált. Fejlesztésekről számolt be, melyek mind azt szolgálják, hogy a határforgalom gyorsabb legyen, és a két nagy határátkelő helyet tehermentesíteni tudják valamelyest.

Összeállításunk a KTV Kiemelő magazinjának kedd esti adásában volt látható: