A miniszter úr pezsgőt, kaviárt és kagylót rendelt - miközben….

2022. 11. 25., 07:53
Közhírré tétetik, hogy decemberben félrelép a miniszter, méghozzá a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház előkelő deszkáin. A mindenki által jól ismert történet színpadi verziója – Besenczi Árpád rendezésében – pazar évzárója, egyúttal különleges szilveszteri bemutatója lesz a teátrumnak.

Régi hagyomány tér vissza idén a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházba szilveszter estéjén. Ezúttal újra prózai előadással várja nézőit a teátrum, méghozzá egy olyan Ray Cooney klasszikussal, amelynek magyar filmváltozatán már a kilencvenes években sokszor nevettünk jóízűeket.

Biztosan emlékeznek még, milyen szándékkal indul a történet, majd hogyan kuszálódik össze minden néhány pillanat leforgása alatt egy elromlott szállodai ablak miatt. Az alapszituáció Besenczi Árpád rendezésében sem változik: a kormánypárti miniszter félrelépne az ellenzéki frakció titkárnőjével egy előkelő szállodában, ám a légyottra nem hogy nem kerül sor, rögtön a történet elején igazi kalamajkában találják magukat, amikor az ablakban egy holttestet találnak; és ez még nem a jéghegy csúcsa… a későbbiekben felbukkanó élők még a vártnál is több bosszúságot okoznak nekik.

Abszurd szituációk, helyzetkomikumok, banális hibák, egymásba fonódó hazugságok, féltékeny partnerek, feléledő hulla, várt és nem várt események sorozata… mérhetetlenül sok kacagás – ezt ígéri a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban december 30-án debütáló A miniszter félrelép. 

A helyszín a nagyszínház, az időpont december 30. és 31. 19 óra, a szereplők: a házasságtörő miniszter (Adorjáni Bálint) és a titkára (Járai Máté), a könnyűvérű titkárnő (Horváth Alexandra), a féltékeny férj (Ferencz Bálint), a menedzser (Pál Attila), a főpincér (Hegedűs Zoltán), a hulla (Aradi Imre), a feleség (Hajdú Melinda), az ápolónő (Szabó Dorottya) és a szobalány (Monos M. Franciska). 

Jegyek már kaphatók a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház jegypénztáraiban és online.

Morva Daniella