Címke: szilveszter
Keresés
Dátum választó
Rendezés
119 találat
2023.01.12

Sok a kóbor kutya, kevés az örökbefogadó

A szilveszteri petárdázás miatt mintegy 20 alkalommal kellett hívni a Mentsvár az Állatokért Alapítvány állatvédelmi őrszolgálatát. Az elszökött kutyák nagy része hazatért, azonban még mindig vannak, akik várják gazdijukat.
2023.01.05

Máig lehet leadni a szilveszterről megmaradt tűzijátékokat

Ma jár le a szilveszterkor megmaradt tűzijátékok leadásának határideje. A tapasztalatok szerint nagyon kevesen visznek vissza hibás vagy fel nem használt tűzijátékot, pedig a 3-as kategóriájú tűzijátékok birtoklása nem csak szabálysértésnek számít, de veszélyes is – hangzott el az M1 híradóban.
2022.12.31

Boldog új évet kívánunk minden olvasónknak!

Köszönjük, hogy megtiszteltek minket figyelmükkel az idei évben, tartsák meg ezt a jó szokásukat 2023-ban is! Minden jelenlegi és új olvasónknak kívánunk az újévre jó egészséget, szakmai sikereket, családi boldogságot és nyugodt, békés, szeretetben töltött napokat.
2022.12.31

Tűzijátékozzunk okosan!

Szilveszter éjjel 20 és 50 között alakul a tűzijátékok miatt keletkező tüzek száma országszerte. A legtöbbször csak kisebb tüzek keletkeznek, de minden évben előfordul néhány többmilliós kárral járó nagy tűz is. A leggyakrabban fenyők, tuják, kukák, gyulladnak ki, de nem ritka az sem, hogy egy rakéta erkélyre, vagy autó alá repül és ott okoz tüzet.
2022.12.30

Hamarosan indulhatnak a szilveszteri rakéták!

Hamarosan, vagyis holnap 18 órától a pirotechnika szerelmesei begyújthatják a rakétákat. Azonban érdemes figyelni, hogy mindezt szabályosan és biztonságosan tegyék. Az idei kínálatban szerepelnek 252 lövéses telepek, gyermekjáték pukkancsok és a közkedvelt római gyertyák is, a petárdázás pedig még mindig tilos.
2022.12.27

A szilveszteri tűzijátékok újév reggeléig használhatók fel, de petárdázni szigorúan tilos

Petárdázni idén szilveszterkor is tilos, a legális árusoktól vásárolt tűzijátékok december 31-én este hat órától január 1-jén reggel hat óráig használhatók - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata december 27-én, kedden a police.hu-n. A rendőrség egy látványos videóban is bemutatja a pirotechnikai eszközök veszélyességét.
2022.11.25

A miniszter úr pezsgőt, kaviárt és kagylót rendelt - miközben….

Közhírré tétetik, hogy decemberben félrelép a miniszter, méghozzá a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház előkelő deszkáin. A mindenki által jól ismert történet színpadi verziója – Besenczi Árpád rendezésében – pazar évzárója, egyúttal különleges szilveszteri bemutatója lesz a teátrumnak.