A Munkáspárt támogatja a kormány háborúellenes erőfeszítéseit

2023. 06. 17., 21:21
„Mi nem akarunk háborút, halált, pusztítást, gazdasági csődöt, nem akarjuk azt, hogy Magyarország még nagyobb részt veszítsen el a területéből.” Ezt Thürmer Gyula mondta ma délelőtt a főtéren. A Munkáspárt elnöke „Fegyverszünetet és békét! Le a háborúpárti ellenzékkel! Megegyezést Oroszországgal!” címmel tartotta meg országjáró turnéját, melynek egyik állomása volt Kecskemét.

Thürmer Gyula hangsúlyozta, „ha belesodródunk a háborúba, akkor mindez bekövetkezik: halál, pusztítás, gazdasági csőd, idegen megszállás, idegen érdekek kiszolgálása. Mi a béke mellett vagyunk.” A párt elnöke leszögezte, „Minden erőfeszítést támogatunk, amely arra irányul, hogy Magyarország kimaradjon a háborúból. Támogatjuk a kormány erőfeszítéseit, amelyek azt szolgálják, hogy Magyarország ne keveredjen bele ebbe a háborúba.”

Thürmer Gyula kifejezte aggályát a NATO irányába, amely – az elnök szerint – ’45 óta nem tartott akkora hadgyakorlatot, mint most (10 ezer katonát vontak össze 25 nemzetből 250 repülővel), tehát valamire készülnek – jelentette ki a pártvezető, aki hozzátette, ha a NATO-ban megnyomják a háborús gombot, akkor hazán azonnal a NATO szolgálatába kell álljon. Nekik pedig kelleni fog a magyar élelmiszer, az energiaforrások, a vasutak, a közutak, hogy szállíthassák csapataiknak a háborús eszközöket.

Thürmer felvetette a kérdést, hogy vajon miért hunynak szemet az amerikaiak afelett, hogy a magyar külügyminiszter az oroszokkal, az általuk vélt ellenséggel tárgyal a földgázról és a kőolajról? „Az oka egyszerű, azt a kőolajat, azt a földgázt, ami bejön ide Oroszországból, azt nem csak mi fogyasztjuk el, megállítaná az amerikai üzemeket Magyarországon, mert ezekre a forrásokra építenek. Tehát kellenek nekik az energiatartalékaink, az eszközeink.” – mondta a pártelnök.

Thürmer úgy véli, hogy a NATO el kezdte összegyűjteni erőit, hogy a kellő pillanatban lerohanják Oroszországot.