A Neumann 28 szakára lehet jelentkezni a pótfelvételin

2023. 08. 03., 19:28
Elindult a pótfelvételi eljárás. Legkésőbb augusztus 6-án éjfélig lehet jelentkezni a meghirdetett, szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. A Neumann János Egyetem 28 szakára lehet felvételezni, köztük államilag finanszírozott helyek is találhatók.

Elindult a pótfelvételi eljárás a felsőoktatási intézményekbe. A kecskeméti Neumann János Egyetem közel 30 szakát nyitotta meg a jelentkezők számára. A GAMF, valamint a Kertészeti és Vidékfejlesztési karokon államilag finanszírozott helyekre is lehet felvételizni.

– Azok tudnak most jelentkezni, akiknek nincs érvényes felvételijük. Ők gondolkodhatnak még abban, hogy beszálljanak a tanulás világába. 28 szakot indítunk a Neumann János Egyetemen. A műszaki és informatikai területen a legfontosabb alapszakjaink a gépészmérnök, járműmérnök, logisztikai mérnök és mérnök-informatikus. De természetesen felsőoktatási szakképzésekre, mesterképzésekre is be lehet adni jelentkezést
— mondta Dr. Kovács Lóránt, dékán, Neumann János Egyetem GAMF Kar.

Idén 1.708 hallgató nyert eddig felvételt a Neumann János Egyetemre a július 27-én ismertetett ponthatárok alapján. Ezzel az egyetem, történelmének sikersztoriját éli meg.

– Nem volt még példa arra, hogy 74 százalékkal megnövelte az egyetemünk a felvett hallgatói létszámot. De a mi karunk, a GAMF még nagyobb sikert ért el: 98 százalékkal, kis híján megdupláztuk a hallgató számot. Ez egy történelmi fordulat - tette hozzá a dékán.

Idén csaknem 50 egyetem és főiskola minden képzési szinten és területen hirdet képzéseket a pótfelvételi eljárásban. Legkésőbb augusztus 6-án éjfélig lehet jelentkezni a meghirdetett, szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre.

A jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalók a www.felvi.hu honlapon olvashatók.