A Nyíri erdőben és a Tőserdőn muzsikál az erdő

2023. 05. 20., 21:23
A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat megalakulásának 20. évfordulóját ünnepli idén. A cél nem változott: az erdő és a zene, a művészet erejével a környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani a rendezvény résztvevőit. Idén 4 térségben jelentkezik a „Muzsikál az erdő”. Az év második eseménye a „Muzsikál az erdő” a Hírös Városban május 20-21-én zajlik. Már nyolcadik alkalommal szervezik meg a programot Kecskemét - Nyíri erdőben és Lakitelek – Tőserdőn.
A galéria 18 képet tartalmaz

Erdei klasszikus zenei koncertet adott a Hársfa körben az Aurin Leánykar ma délután a Nyíri Erdőben. A „Muzsikál az erdő” a Hírös Városban szombaton a Nyíri erdőben, a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. által működtetett Vackor Vár Erdei Iskola területén zajlott. Kecskeméten már 8. alkalommal szervezték meg az eseményt. Sulyok Ferenc, a KEFAG Zrt. vezérigazgatója azt mondta, mindannyian keressük a harmóniát, a zene és az erdő pedig mindenkit összeköt.

Idén négy térségben jelentkezik a „Muzsikál az erdő”. Az év második eseménye a „Muzsikál az erdő” a Hírös Városban. Szombaton a Nyíri erdőben vasárnap pedig Lakitelek – Tőserdőn várják a vendégeket, mely helyszínek évszázados kocsányos tölgyei, magyar kőrisei, szilfái jelentős természeti értéket képviselnek és különleges helyszínt biztosítanak az erdei sétáknak, a klasszikus és népzenei koncerteknek.

Dr. Papp Zoltán, önkormányzati képviselő úgy fogalmazott, hogy "nem mindig becsüljük meg az erdőt, ami a tiszta levegőt termeli, nem mindig óvjuk, pedig igazából nagyon megérdemelné. Itt Hetényegyháza és Méntelek között azt gondolom, hogy a fő levegő forrást ez az erdő biztosítja nekünk."

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat megalakulásának 20. évfordulóját ünnepli idén, melynek most még fontosabb az üzenete. A jelenlegi lelket, kitartást próbáló időkben testi-lelki egyensúlyunk megőrzésére, a közösségi élet fenntartására nagyobb szükségünk van, mint valaha.

Szabó Lajos, a Muzsikál az Erdő Alapítvány elnöke hangsúlyozta, az elmúlt 20 év alatt a Muzsikál az erdő fő célja nem változott. "Szeretnénk közösségünket, egy környezeti szempontból is fenntarthatóbb életvitel irányába fordítani az erdő, a zene, a művészetek erejével. E köré épül az a rendezvénysorozat, amely 2004-ben a Mátra erdőségeiben indult el, aztán országosság vált."

A gyerekeket kézműves- és sportfoglalkozások, akvarellfestés, a Ciróka Bábszínház előadása, a Kecskeméti Vadaskert interaktív állatbemutatója és erdei élményséta várta. A rendezvény idején megtekinthető volt az 1848-49-es múzeum és a „Muzsikál az erdő” 2022-es fotó- és gyerekrajz pályázatának, valamint a Baja környéki természetfotósok képeinek kiállítása. Május 21-én Lakitelek – Tőserdőn szervezik meg a „Muzsikál az erdő” programját a Holt-Tisza partján.