Címke: természetvédelem
Keresés
Dátum választó
Rendezés
962 találat
2024.02.03

Kétkezi munkálatok az egyhajúvirág élőhelyein

Fűkaszák és motorfűrészek zaja törte meg a csendet január utolsó napján Ásotthalom és Kelebia környékén. A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai a fokozottan védett egyhajúvirág élőhelyein tüsténkedtek, cserjeirtást és fűavar-eltávolítást végeztek, hogy pár hét múlva már gyönyörködhessünk a több tízezer rózsaszín virágban.
2023.12.30

Rendkívüli évet zárt a hazai természetvédelem

Hazánkban az elmúlt 13 évben eddig soha nem látott volumenben valósultak meg természetvédelmi beruházások, hiszen a 10 hazai nemzeti park több mint 1240 munkatársával 90 milliárd forint összértékben hajtott végre fejlesztéseket, amellyel több mint 300 ezer hektáron javult a természeti környezet állapota – jelentette ki Nagy István agrárminiszter.
2023.11.26

Természetünk megóvása közös érdekünk

A Hanság élőhelyfejlesztési projekt fő célja a területen védett, illetve a Natura 2000 élőhelyek javítása, az ökológiai folyamatok nyomon követése, valamint a területkezelési infrastruktúra bővítése – jelentette ki Nagy István agrárminiszter pénteken, Lébényben, a Hanság élőhelyfejlesztési projekt átadóján.
2023.09.22

Szarvasgombát szimatolt Citrom a Nyitott Piacok Napján

Egy különleges gasztro-csodával, a homoki szarvasgombával is megismerkedhettek a Nyitott Piacok Napjára kilátogatók péntek délelőtt a belvárosi piacon. A Kárpát-medencében honos, a szarvasgombák közül egyedüliként édes ízű homoki szarvasgombát egy ügyes kutyus, Citrom szaglászta ki a gyerekek nagy örömére. Az érdeklődők sokféle ízletes falatot kóstolhattak még, előadások hangzottak el, és a kicsiket bábjáték is szórakoztatta a piac szabadtéri részén megrendezett hangulatos eseményen.
2023.05.20

A Nyíri erdőben és a Tőserdőn muzsikál az erdő

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat megalakulásának 20. évfordulóját ünnepli idén. A cél nem változott: az erdő és a zene, a művészet erejével a környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani a rendezvény résztvevőit. Idén 4 térségben jelentkezik a „Muzsikál az erdő”. Az év második eseménye a „Muzsikál az erdő” a Hírös Városban május 20-21-én zajlik. Már nyolcadik alkalommal szervezik meg a programot Kecskemét - Nyíri erdőben és Lakitelek – Tőserdőn.
2023.05.01

Bivalyok az 52-es főúton

Idén is kihajtotta a Kiskunsági Nemzeti Park a Fülöpszállás külterületén található Kígyós-háti Állattartó telepről a bivalygulyáit a környékbeli legelőkre. Mint ahogyan a korábbi években, ezúttal is át kellett kelnie az egyik gulyának az 52-es főúton. A biztonságos áthajtást minden évben rendőrségi segítséggel oldjuk meg, hiszen ilyenkor a forgalmat le kell állítani néhány percre. Szerencsésnek mondhatják magukat azok az autósok, akik végig kísérhették a tekintélyes termetű állatokból álló gulya vonulását - olvasható a nemzeti park oldalán.
2022.12.27

Miért nincsenek madarak az etetőkön?

A madárvonulás, illetve az Európa északi és középső régióiban tapasztalható enyhe, hómentes időjárás együttes hatása miatt kevés a madár az etetőkön - közölte az MTI-vel kedden a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), amelyhez számos kérdés érkezett az elmúlt hetekben ezzel kapcsolatban.