A nyugdíjasok is segítettek, hogy könnyebb legyen a tanévkezdés

2023. 08. 18., 14:10
Tíz kisgyermek iskolakezdéséhez nyújtott segítséget a Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége. A kezdeményezést a Hunyadivárosi Nyugdíjasklub indította el, amelyhez még további kilenc klub csatlakozott. Az adományokat a mai napon adták át a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban.
Fotó: Bogdándi Ferenc
A galéria 15 képet tartalmaz

Lassan itt a tanévkezdés, amely sok családnak nehézséget jelent a szükséges eszközök beszerzése miatt. Éppen ezért a Hunyadivárosi Nyugdíjasklub egy hátrányos helyzetű gyermek iskolakezdést szerette volna segíteni. Kezdeményezésükhöz még kilenc klub csatlakozott.

Kormányosné Makai Eszter, elnök, Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége elmondta, megszólították a Klubokat, rögtön volt, aki csatlakozott a kezdeményezéshez, az elnökség tagjai is letették a maguk pénzösszegét, és így 10 kisgyereknek tudtak segíteni.

Felvették a kapcsolatot az Egyedülálló Szülők Klubja és a Keresztény Nagy -Családosok Egyesületének elnökeivel, hogy tegyenek javaslatot az általuk ismert körből erre a segítségre valóban rászoruló gyermekek, családok közül. A mai napon így 10 gyermeknek tudtak 25 ezer forint értékű vásárlási utalvánnyal segíteni.

– Nagyon örülünk annak, hogy a város nyugdíjas szövetsége és a különböző klubok, ilyen gondoskodó szeretettel próbálnak segíteni a rászoruló gyerekeken, hiszen ilyen összefogással olyan gyerekekhez is el tudunk jutni, akár az itt megnevezett két segítő szervezeten keresztül, akikhez kevésbé tudna eljutni az egyéb más szociális jellegű segítség és támogatás
— mondta Engert Jakabné, alpolgármester.

Mint elhangzott az eseményen ez óriási segítséget jelent a beiskolázások, tanévkezdések során. A gyerekek emellett palacsintát, kifestőkönyvet, illetve a klub által kiadott könyvet kaptak még ajándékba. A nyugdíjasok Karinthy Frigyes „Tanár úr kérem” című művét adták elő az átadón, míg a gyerekek táncos műsorral kedveskedett a megjelenteknek.