Címke: jótékonyság
Keresés
Dátum választó
Rendezés
5 találat
2023.12.06

Kiemelő: jótékonysági mézeskalács vásár lesz Kecskeméten

Jótékonysági mézeskalács vásárt szervez Együtt a Kecskeméti Családokért Közhasznú Alapítvány és a Hírös Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány december 17-én a Malom Központ második emeletén. A rendezvény céljáról és részleteiről beszélt a KTV Kiemelő magazinjában Szabóné Kis Éva az Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítvány tagja és Elekesné Valkai Beáta ötletgazda.
2023.12.05

Tehetséggondozás és jótékonyság – szerdán nyílik a Kecskeméti Médiacentrum kiállítása

Több mint negyven fiatal alkotó közel száz képe látható majd a Művészettel szeretettel című kiállításon, amelyet a Kecskeméti Médiacentrum szervez jótékonysági céllal a Városi Szociális Közalapítvánnyal együttműködve a kecskeméti árva gyerekek javára. A tárlatot Szemereyné Pataki Klaudia, polgármester nyitja meg holnap (szerdán) délután öt órakor a volt Pagony könyvesbolt helyén.
2023.11.22

December 2-án adventi jótékonysági futásra vár mindenkit a Iustitia Egyesület

Tíz nap múlva szervezi meg következő sporteseményét a Iustitia Egyesület. Advent első hétvégéjén, december 2-án, szombaton a hagyományos "Adventi kocogóra" várják a résztvevőket a Benkó Zoltán Szabadidőközpontba. A jótékonysági rendezvény céljáról és részleteiről dr. Varga Tiborral, a szervező Iustitia Egyesület elnökével beszélgettünk.
2023.11.12

Épül a piaristák új orgonája

Az Évszázadok muzsikája koncertsorozat keretében szombat este Révész László orgonaművész és két növendéke játékában gyönyörködhettek a kecskeméti zeneszeretők. A Barátok templomában megtartott hangverseny résztvevői adományaikkal a piarista templom már épülő, új orgonájának beépítési költségeihez járulhattak hozzá.
2023.11.06

Újra összefognak a vadászok a beteg gyermekekért

Idén is lesz Országos Jótékonysági Vadászat december 27-én. A befolyt összeget minden vármegyéből a helyi kórház gyermekosztálya kapja, így a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztálya is részesül az adományból. A mai vármegyei projektindító sajtótájékoztatón elhangzott, az elmúlt négy évben csaknem 8 millió forinttal támogatták a vadászok az intézményt.
2023.08.25

50 család kapott  „Csupaszív” adományt

Az Egyedülálló Szülők Klubja által támogatott 50 család kapott adományokat ma a Kecskeméti Piacon, segítve az iskolakezdést. A Csupaszív akció keretében 15 tanszerekből, 15 tartós élelmiszerből és 20 tisztasági szerekből álló csomag, valamint ruhaneműk találtak gazdára. Az adománygyűjtéshez Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és Gaál József alpolgármester is csatlakozott.
2023.08.16

Szentmisével, zenés áhítattal és jótékonysági sütiosztással ünnepelték Nagyboldogasszonyt

Megtartotta hagyományos ünnepi szentmiséjét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti csoportja Nagyboldogasszony napján, augusztus 15-én este. A Nagytemplomban először egy zenés áhítattal készültek a hívek számára, ezt követte az ünnepi szentmise, majd adománygyűjtéssel egybekötött süteményosztással kedveskedtek a híveknek.
2023.08.10

Segítsük együtt a viharkárosultakat!

A Magyar Vöröskereszt gyűjtést szervez a szélsőséges időjárási körülményekkel összefüggő humanitárius feladatok ellátására. Az Európa számos pontját hetek óta sújtó extrém időjárás pénteken hazánkat is elérte. Magyarország legrégebbi és legnagyobb humanitárius szervezete mind itthon, mind pedig határainkon túl segítséget nyújt a kialakult helyzetben.
2023.07.08

Elrajtolt a 11. Jótifuti

Szombaton reggel elstartolt a 11. Trizoli Jótifuti. A fogyatékkal élők megsegítéséért szervezett eseményen most is rengetegen gyűltek össze. A közös sportolás célja a figyelemfelhívás. Az 57 kilométeres távot – esetlegesen résztávot – Kiskőrösig futva vagy gurulva is teljesíthetik a résztvevők, fogyatékkal élő társaik oldalán.
2023.06.23

A Budai utcai piac termelői is hozzájárultak a vasárnapi Hírös ebédhez

Jótékonysági főzést szervez a Széchenyivárosi Zöld és Pont Civil Társaság vasárnap 13 órától az Arany János utca sarkán a könyvárusító kisház előtti füves részen. Bográcsban főtt magyar gulyást lehet majd megvásárolni. A bevétellel a Felsősófalván tavaly leégett közösségi ház újjáépítését támogatják, ahol 30 év alatt 650 kecskeméti diák vendégeskedett. A főzéshez szükséges alapanyagot piaci árusok ajánlották fel, hogy több jusson az építkezésre.
2023.06.20

HÍRÖS EBÉD - Jó szívvel szeretettel

A 2022. év decemberében egy jótékonysági koncerttel útjára indított gyűjtésünket töretlen lendülettel, a Gyerkőcök Közhasznú Alapítvány közreműködésével folytatjuk tovább. Tesszük ezt annak érdekében, hogy mielőbb újjáépüljön a felsősófalvi közösségi ház és visszatérhessünk kecskeméti diákjainkkal, az 1992 óta sok-sok kedves táborozás, nyári erdélyi gasztronómia-történeti gyűjtőtúra helyszínére.