A sereghajtó BFKA-Balatonfüredtől hozna pontokat a KTE-Piroska Szörp

2023. 04. 22., 10:20
Úgy tűnhet, mérsékelten nehéz mérkőzés vár a kecskeméti férfi kézilabdacsapatra vasárnap, ám Tóth Norbert, a KTE vezetőedzője óvatosságra int.

A két gárda november végén, a 11. fordulóban találkozott egymással a Messzi István Sportcsarnokban, az a találkozó a Kecskemét győzelmét hozta (30-21).

A BFKA-Balatonfüred ugyan 5 győzelemmel, 1 döntetlennel és 19 vereséggel a tabella 16. helyén áll, ám erejét jól jellemzi, hogy az erősebb csapatokkal is rendre szoros mérkőzést vív, legutóbb például a Vecsés otthonában csupán egy góllal maradt alul (34-33).

A KTE-Piroska Szörp jó szériát fut, legutóbb magabiztosan gyűrte le a szintén jó erőkből álló Szigetszentmiklóst (35-26) a hírös városban.

A Kecskemét jelenleg 11. a tabellán; a győzelem újabb lépés lenne Horváth Andorék számára céljaik felé.

Tóth Norbert (KTE-Piroska Szörp): - Ismét óriási küzdelem vár ránk a Balaton partján, hiába helyezkednek el a tabella végén az akadémista fiatalok, minden mérkőzésük szorosan alakult, ráadásul otthon vannak, azt gondolom, a végsőkig fognak küzdeni. Ha a hosszú út után frissek tudunk maradni, és fejben is koncentráltak leszünk, akkor jó esélyünk van elhozni a pontokat. Azt látom a fiúkon, hogy átérzik az összecsapás súlyát, tudják, hogy a céljaink eléréséhez foggal-körömmel ragaszkodnunk kell minden egyes megszerezhető ponthoz.

BFKA Balatonfüred – KTE-Piroska Szörp

Férfi kézilabda NB I/B, 26. forduló

2023. április 23. vasárnap, 18:00

Balatonfüred, Eötvös Sportcsarnok

Vezeti: Bátori, Szécsi