A Szent Imre Katolikus Óvoda mindkét telephelye megújul

2023. 03. 21., 15:46
A Szent Imre Katolikus Óvoda mindkét telephelye, a Szent Imre és a Teleki László utcai óvoda is megújul a Magyar Katolikus Egyház országos óvodafejlesztési programjának köszönhetően. A két épület összesen 650 millió forintból kap új belsőt és külsőt.

Nagy munkálatok folynak a Teleki utcában. Az óvoda felújítása zajlik. A munkálatok 2022 őszén kezdődtek, a tervek szerint áprilisra befejeződnek. A Teleki utcai óvoda a Magyar Katolikus Egyház országos óvodafejlesztési programjának köszönhetően 245 millió forintból újul meg a pincétől a padlásig. A teljes födémszerkezet és a nyílászárók cseréje már megvalósult, újak a mosdók, a konyha, minden szoba klimatizált, tűzjelzővel felszerelt. A Teleki utcában udvarrekonstrukció is lesz, az udvari játszóeszközök cseréje is megvalósul.

A Szent Imre utcai óvodában is hamarosan megkezdik a munkálatokat. Itt egy új csoportszobát alakítanak ki, külső-belső nyílászáró cserék lesznek, új bútorokat kap az intézmény, a konyha is megújul. Mindezt 405 millió forintból fedezik.

A csoportjaink száma nem fog nőni, maradunk 4+3 csoportos óvoda. Ezek a rekonstrukciók mind a Szent Imre utcán, mind a Teleki utcán a korszerűsítést és a lehetőségek bővítését jelentik, többek között fejlesztő szoba létrehozásával, a csoportszobák nagyságának növelésével és új vizesblokkok kialakításval
— mondta Papp Zsolt, a Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola intézményvezetője.

Mindkét óvoda felújítását a Gomép Kft. végzi Balanyi Zsolt építész tervei alapján. Az önkormányzat segítségével a Teleki utcai óvodába járó három csoportnyi gyermek a Mátis Kálmán és a Szivárvány utcai óvodába került át.

A tervek szerint szeptembertől két modern, korszerű óvoda várja majd az ovisokat.