A Tiszavirág bemutatójára készülnek a Ciróka Bábszínházban

2023. 11. 12., 17:30
Hétfőn ráfordul a főpróbahétre a Ciróka Bábszínház társulata. Ugyanis november 18-án mutatják be a Tiszavirág - Meg minden, ami véletlen eszembe jutott valakinek a születésnapján című produkciót Varsányi Péter rendezésében

A Tiszavirág című, progresszív bábelőadás az élet kicsi és nagy, de mindenképpen fontos dolgairól szól. Az évad második bemutatóján egy kísérletező lesz látható a Ciróka Bábszínház kistermében. A darab a bábszínház formai kereteinek tágítására tesz kísérletet. A színpadra állítás módja, a különleges tér-és eszközhasználat megmozgatja a nézők képzeletét, és megmutatja hogyan képes egyetlen mozdulat, egy fény- vagy hanghatás lélekkel megtölteni egy tárgyat.

A premierig már csak kevesebb mint egy hét van hátra. Mint mindig, a végső simítások most is a főpróbahét folyamán történnek meg.

A darab rendezője, Varsányi Péter, szerzőként is jegyzi az előadást. Zenéjét Szászi Petra szerezte, a produkció látványvilágát pedig Maróthy Anna Zorka és Lengyel Viola tervezők álmodták meg. Az előadást Dénes Emőke, Fülöp József, és vendégszínészként Hrisztov Toma játssza.

A darab bemutatója november 18-án lesz A Találtunk egy kalapot mesesorozat részeként.


Kapcsolódó cikk