A Vadaskertbe költözött Kecsó, a KTE új kabalaállata

2023. 05. 11., 17:29
Új otthonra talált Kecsó, a KTE kabalaállata, mostantól nem csupán a meccseken, hanem a Kecskeméti Vadaskertben is találkozhatunk vele. A kecske eddig messzebbről utazott a csapat meccseire, mostantól azonban már helyből szállítható. Kecsó külön kifutót és két új barátot kapott.
A galéria 37 képet tartalmaz

Büszkén viseli a KTE sálat Kecsó, az alig másfél éves kecske. A Kecskeméti Vadaskert új lakója nem akárki, a KTE kabalaállata. A csapat tavaly - amikor bekerültek az NBI-be - döntött úgy, hogy szükség van egy szerencseállatra, erre igény volt nem csupán a focisták, hanem a szurkolók részéről is. Nem volt kérdés, hogy egy kecskét választanak majd.

A tulajdonos úrnak egy ismerőse ajánlott fel egy kecskét a klub javára, így került hozzánk. Később megszavaztattunk a szurkolókkal, hogy hogy hívjuk az állatot. A Kecsó név kapta a legtöbb szavazatot, el is kereszteltük Kecsónak. Azóta velünk van
— mondta dr. Filus Andor, a KTE ügyvezetője.

Kecsóval már a legtöbb meccsen lehetett is találkozni, fényképezkedni. A kecske azt is szereti, ha simogatják. Az állat azonban eddig messzebb lakott, nehéz volt a szállítása, így született meg a döntés, hogy új otthont keresnek a celebkecske számára.

„Hol máshol lenne a legjobb helye, ha nem itt. Itt vigyáznak rá 0-24 órában, nagyon jó körülmények között van. Innen egyszerűbb a hétvégi mérkőzésekre kiszállítanunk, így ott tud velünk lenni minden mérkőzésen."

Kecsó nem csupán saját kifutót kapott, hanem két barátot, akikkel már most egész jól kijön a kabalaállat. A kis kecskék a KTE utánpótlását szimbolizálják. A Kecskeméti Vadaskertnél a KTE nyitott kapukat döngetett a költözés ötletével, az állatkert nagyon nagy szeretettel fogadta új lakóját.

A kecskeméti csapatokkal együttműködünk, a fiatal focistáknak még nyári táborokat is szervezünk. Minden adott volt ahhoz, hogy most már tényleg itt legyen a kecske és legyen ismét egy közös projektünk
— hangsúlyozta Tokovics Tamás, a Kecskeméti Vadaskert ügyvezető igazgatója.

Hamarosan majd egy tábla is jelzi, hogy ebben a kifutóban lakik a celebkecske, akik majd etetni is lehet pont úgy, mint többi társát is. Kecsó a forgatás végén elvonult a saját házába, ugyanis készül a szombati Fradi elleni meccsre, legközelebb ott találkozhatunk vele a stadion városi, naposi oldalon.