A veszprémi akadémistáktól hozna el pontokat a KTE-Piroska Szörp

2023. 02. 14., 15:00
Jó hangulatban készülhet a hétvégi megmérettetésre a kecskeméti férfi kézilabdacsapat, hiszen a legutóbbi fordulóban magabiztosan legyőzte közvetlen riválisát, a Strandépítőket (32-27). A KTE ősszel aktuális ellenfelét, a BFKA-Veszprémet is legyűrte hazai pályán (29-28), ám azóta a két gárda merőben más utat járt be.

A Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia Veszprém csapata legutóbb novemberben, a Békés otthonában maradt alul (28-23), azóta nem kapott ki, és jelentős skalpokat is sikerült begyűjtenie. Legyőzte a DEAC, a Szigetszentmiklós, a BFKA-Balatonfüred és a Győr csapatát is, legutóbb idegenben, Vecsésről hozta el a két pontot (29-34). Kétségtelenül bombaformában várja a hétvégi összecsapást a Balaton-felvidéki akadémia alakulata.

A BFKA-Veszprém 12 győzelem mellett 1 döntetlennel és 4 vereséggel  a 4. helyről várja a szombati találkozót.

Ha valaki, hát Tóth Norbert, a KTE-Piroska Szörp vezetőedzője tudja, hogyan lehet legyőzni az akadémistákat, hiszen tavaly szeptemberben, ha szűken is, de egy góllal felülmúlták a bakonyi gárdát, igaz, azt a mérkőzést hazai környezetben játszhatták a hírös városiak.

A KTE-Piroska Szörp mérlege nem olyan fényes, mint a Veszprémé, ám jó formában van a Kecskemét, hiszen az elmúlt héten fegyelmezett játékkal tartották otthon a pontokat a Salgótarján ellen. A KTE 5 győzelmet, 1 döntetlent és 11 vereséget számlál, és a tabella 12. helyén áll.

A papírforma veszprémi sikert ígér, de Horváth Andorék okoztak már meglepetést idén a bajnokságban, és most is bízvást erre készülnek.

– Nagyon jó összetételű gárda a Veszprém, gyors és agresszív kézilabdát játszanak, minden apró hibát kíméletlenül kihasználnak. Nem lehetetlen a küldetésünk, de ahhoz, hogy pontot, pontokat hozzunk el a bakonyiaktól, mindennek össze kell állnia, és az nekünk nehezen szokott összejönni. Ezzel együtt becsülettel felkészülünk és igyekszünk meglepetést okozni! A dolgunkat nehezíti, hogy Forgács Tamás komoly sérülést szenvedett, úgy tűnik, hosszabb időre nélkülözni leszünk kénytelenek
— mondta Tóth Norbert vezetőedző (KTE-Piroska Szörp)

BFKA-Veszprém – KTE-Piroska Szörp

Férfi kézilabda NB I/B, 18. forduló
2023. 02. 18. szombat, 15:00
Veszprém Aréna
Vezeti: Gulybán, Juhász