Ádám Zsuzsanna adott áriaestet a Kodály Iskolában

2022. 11. 30., 18:14
A Kodály Iskola egykori növendéke, Ádám Zsuzsanna adott áriaestet november 29-én a Miraculum-bérlet keretében, a Kodály Iskola Nemesszeghy Márta-termében. Ádám Zsuzsanna ma a Magyar Állami Operaház sikeres magánénekese.
A galéria 7 képet tartalmaz

Ádám Zsuzsanna többek között Puccini Gianni Schicci című operájából énekelte el Lauretta áriáját a Kodály Iskola dísztermében, egykori diákéveinek színhelyén. A művésznő annak idején tagja volt a Durányik László karnagy által életre hívott Miraculum kórusnak, és tagja volt a Kínában kórusolimpiát nyerő Aurin kórusnak is.

Most az iskola Miraculum bérletsorozatának keretében tért vissza egykori iskolájába, hogy megmutassa káprázatos énekhangját, szakmai felkészültségét, és hogy beszéljen a koncert hallgatóságának, mindenekelőtt a jelenlegi Kodály iskolásoknak az iskola nyújtotta stabil és az énekesi pályán nélkülözhetetlen alapokról.

A drámai szoprán hangú énekesnő elhívta magával kolléganőjét, a lírai szoprán Denk Viktóriát, akivel duettet is énekeltek, de Denk Viktória egyedül is megmutatta tehetségét. A két énekest Mezei Pál kísérte zongorán, aki szintén a Kodály Iskolában végzett, 1985-ben. A két énekes az egyes blokkok között Durányik Lászlóval beszélgetett a színpadon.

Ádám Zsuzsanna, akinek szeptemberben volt premierje az Operaházban a Tosca címszerepében, osztatlan elismerést aratott a teltházas koncerten.

Az eseményről bővebb összeállítást láthatnak majd a jövő keddi Múzsában, sok zenei részlettel.