Címke: Kodály Iskola
Keresés
Dátum választó
Rendezés
122 találat
2023.02.24

Kardos Pálra emlékeztek a Kodály Iskolában

A magyar kórusművészet egyik legnagyobb egyénisége, Kardos Pál halálának 45. évfordulója alkalmából hangversenyt rendeztek csütörtökön a Kodály Iskolában. Az emlékkoncerten az intézmény öt kórusa lépett színpadra. Az emelkedett hangulatú est során – életművét megköszönve – a Kardos Pál Alapítvány emlékérmének arany fokozatát vehette át Ladics Tamásné, az iskola korábbi igazgatónője.
2023.02.10

Ütős karnevál egy vibrafon beszerzésért

Karneváli hangulatban tartottak jótékonysági hangversenyt csütörtök este a Kodály Iskolában. Az intézmény ütőhangszeres tanárainak szervezésében fiatal és idősebb, kezdő és már rutinos ütősök mellett fúvós és billentyűs hangszereken játszó művészek és növendékek muzsikáltak. Az együtt zenélés örömén túl közös céljuk támogatások gyűjtése volt egy új vibrafon beszerzéséhez.
2023.01.27

A magyar King's Singers énekelt a Kodály Iskolában

Forró hangulatú koncertet tartottak csütörtök este a Kecskeméti Kodály Iskolában. A zsúfolásig megtelt Nemesszeghy Márta-teremben a nyíregyházi AcapellArt Énekegyüttes lépett fel. A hat férfi énekesből álló zenei formáció – sokan a magyar King's Singersként tartják őket számon – hatalmas sikert aratott.
2023.01.24

Alma materében adott koncertet Ittzés Gergely

A Kecskeméti Kodály Iskola hagyományos, a magyar kultúra napjához kötődő hétfő esti hangversenyén Ittzés Gergely Liszt-díjas fuvolaművész játékában gyönyörködhettek a zeneszeretők. Az intézmény korábbi diákja magyar zeneszerzők fuvolaműveit, illetve magyar fuvolaművészek átiratait szólaltatta meg. Az ünnepi koncerten – melyen egy Petőfi-vers is elhangzott – a jelenleg Kínában élő és dolgozó fuvolista felesége és fia, valamint az iskola néptáncos tanulói működtek közre.
2023.01.19

A magyar kultúra napja: kevés, de színvonalas programmal ünnepel Kecskemét

Idén a szokásosnál kevesebb, de ezúttal is színvonalas programokkal ünneplik Kecskeméten a magyar kultúra napját január 22-én, vasárnap és a környező napokon. A megyei könyvtárban szombaton Agócs Gergely népzenekutató, népzenész tart előadást, vasárnap egy Fehérlófia-előadással újra kinyit a Ciróka Bábszínház, hétfő este pedig a Kodály Iskolában ad koncertet a neves fuvolaművész, Ittzés Gergely.
2023.01.15

Múzsa - Újévi orgonakoncert a Nagytemplomban

Hetedik alkalommal rendezett újévi orgonakoncertet a Nagytemplomban Túri-Nagy János orgonaművész. A kecskeméti Kodály Iskolából indult művész még egyetemi hallgatóként indította a koncertsorozatot, amely mára már komoly érdeklődés mellett zajlik évről-évre. A javarészt Johann Sebastian Bach műveire épülő, de César Franck, Mozart, Schubert, Liszt és Morricone műveket is tartalmazó műsorban közreműködött Kósa Lőrinc, a Magyar Állami Operaház magánénekese, Dros Enikő, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem magánének szakos hallgatója és a fiatal budapesti szaxofon-virtuóz, a 11 esztendős Rubinstein Ádám.
2023.01.13

Gyerektáv is lesz a VI. Violin Maratonon

A legapróbbak is részt vehetnek a Violin Maratonon 2023-ban. Január 22-én startol majd el a már 6. éve töretlen sikernek örvendő jótékonysági futóverseny, amelyen a sportolók a komolyzene segítségével kocoghatják végig Kecskemét belvárosát.
2022.12.13

„Művészeti utazás a természetben” tehetséggondozó program zárása a Kodály Iskolában

December 31-gyel lezárul a Kodály Iskolában zajló Művészeti utazás a természetben című tehetséggondozó program, mely a vírushelyzetre való tekintettel került meghosszabbításra. Az előző években a hasonló szerveződésű programjainkat csak homogén csoportokban vagy online szervezhettük meg, külső tevékenységek látogatására nem volt lehetőségünk.
2022.12.09

Kórusünnep a Kodály Iskolában

A Kodály Zoltán születésének 140. évfordulója kapcsán szervezett kecskeméti koncertsorozat és a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége, a KÓTA által meghirdetett Magyar Kórusok (Hó)Napja részeként rendezte meg csütörtök este a névadója születésnapjához kapcsolódó hagyományos kórushangversenyét a Kecskeméti Kodály Iskola. Az est során az intézmény valamennyi kórusa színpadra lépett, előadásukban az ünnepelt zeneszerző műveit hallgathatták meg a megjelentek.