Címke: Kodály Iskola
Keresés
Dátum választó
Rendezés
2144 találat
2024.04.18

Fiatal virtuózokat ünnepeltek a Kodály Iskolában

A Kecskeméti Kodály Iskola dísztermében szerda este egy szép hagyomány folytatásának lehettek tanúi a zeneszeretők, néhány évnyi kihagyás után ugyanis ismét koncertlehetőséget kaptak a Magyar Örökség-díjas intézmény kimagasló tehetségű növendékei. Az ifjú virtuózok hangversenyén a korábbi gyakorlatot megőrizve ezúttal is a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar tagjai működtek közre. A színpadra lépett fiatal muzsikusok – Balogh Lili, Borsi Blanka, Filip-Orbán Katinka, Márton Zsófia Halmi Norbert és Kuklis Richárd – talentumaikhoz méltón játszottak, valamennyien fergeteges ünneplésben részesültek.
2024.04.13

Kodályos diákok spanyol földön

Az elmúlt napokban Spanyolországban járt a Kecskeméti Kodály Iskola Aurin Leánykara, a Durányik László vezette kórus a Katalóniai Nemzetközi Húsvéti Kórusfesztiválon énekelt. Spanyol földön muzsikált Rain Yang Yuxuan, az intézmény épp a napokban 16. életévét betöltő diákja is. Radványi Mária zongoraművész-tanár növendéke az Alicantei Nemzetközi Zongoraversenyre kapott meghívásának tett eleget.
2024.04.12

Ütőhangszeres koncertsorozat nyitóhangversenye ősbemutatókkal

A Kecskeméti Tavaszi Fesztivál keretében Vibes & Wires címmel csütörtökön szólókoncertet adott Palotás Gábor ütőhangszeres művésztanár. A Kecskeméti Kodály Iskolában megtartott hangverseny során öt magyar zeneszerző – Iván Sára, Solti Árpád, Baráth Bálint, Horváth Balázs és Magda Dávid – egy-egy szólóvibrafonra írt darabja mellett egy saját, szólókisdobra írt művét szólaltatta meg. Valamennyi alkotás most hangzott el először koncerten, műveik ősbemutatójára egy kivételével a szerzők is eljöttek.
2024.04.10

Pályája újabb fontos mérföldkövéhez érkezett Szalai Éva

Hatalmas ünnepléssel ért véget hétfő este a Zeneakadémián megtartott DLA zárókoncertje, kedd délben pedig sikeresen teljesítette doktori védését a tanulmányainak egy részét Kecskeméten végző ifjú zongoraművész, Szalai Éva. Generációjának egyik legtehetségesebb magyar zongoristájának hangversenyére sokan voltak kíváncsiak, a zsúfolásig megtelt Solti teremben korábbi, hírös városbeli tanárai közül is többen jelen voltak.
2024.03.18

Örömmel adták tovább Bach és kortársai örökségét

A Bach Mindenkinek Fesztivál keretében kamaraestet rendeztek vasárnap este az evangélikus templomban. A hangversenyen Gerhátné Papp Rita zongora- és csembalóművész, a Kodály Iskola tanára, valamint két fia – Balázs hegedűn, Domonkos orgonán játszva –, illetve cselló- és viola da gamba-művész zenész társa, Szászvárosi Sándor Johann Sebastian Bach, Georg Philipp Telemann és Carl Friedrich Abel műveit szólaltatták meg.
2024.02.20

Áriaest és nemzetközi kurzus a Kodály Iskolában

Neves horvát operaénekes vendégeskedik ezekben a napokban Kecskeméten. Dr. Berislav Jerković, az eszéki Josip Juraj Strossmayer Egyetem professzora hétfő este a Kodály Iskola dísztermében hangulatos áriaestet adott, míg kedden kurzust tartott az intézmény magánének szakos növendékeinek.
2024.02.09

Fergeteges koncert a megálmodott vibrafonért

Csaknem napra pontosan egy évvel a tavalyi, karneváli hangulatú jótékonysági hangverseny után csütörtök este ismét fergeteges ütőhangszeres koncertet rendeztek a Kodály Iskolában. Az intézmény ütőtanára, Palotás Gábor szervezésében ifjak és örökifjak, kezdő és már rutinos ütősök, fúvós, húros és billentyűs hangszereken játszó művészek és növendékek – összesen 25-en – ismét varázslatos estében részesítették az intézmény Nemesszeghy Márta-termében szép számban megjelent érdeklődőket. Céljuk a korábban indított adománygyűjtés folytatása volt, amelynek révén egy több ezer euróba kerülő vibrafont szeretnének beszerezni az ütős tanszék számára.
2024.02.01

Komolyzenei programajánló – 2024. február

Ütőhangszeres jótékonysági est a Kodály Iskolában, farsangi kakaókoncert az M. Bodon Pál Zeneiskolában, kulturális gálaműsor a Hírös Agórában, a MEDrigál Kórus jubileumi hangversenye az evangélikus templomban – többek között ezek a programok várják a zeneszeretőket a következő napokban, hetekben.
2024.01.23

Zene és költészet találkozott a Kodály Iskolában

Január 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban Csekén ezen a napon fejezte be „a magyar nép zivataros századaiból” vett példákra épített költeményét, a Himnuszt. Az emléknapon a Kecskeméti Kodály Iskolában „Zene és költészet Szabadon” címmel szerveztek összművészeti rendezvényt. Különleges vállalkozásnak lehettek tanúi a széksorokban ülők, két „közeli rokon”, a zene és a költészet összekapcsolódását hallhatták a koncert folyamán.
2024.01.16

Kecskeméti programok a magyar kultúra napja alkalmából

Számos programmal ünnepli a hírös város a magyar kultúra napját. A könyvtárban Bősze Ádám, az Otthon moziban Saly Noémi tart előadást, a Kodály Iskolában hangversennyel, a stúdiószínházban versszínházi előadással, a Bozsó Gyűjteményben tárlatvezetéssel várják az érdeklődőket.
2024.01.12

Vasárnap rajtol a VII. Violin Maraton

Január 14-én a futóké lesz a főszerep Kecskeméten. Vasárnap rajtol majd el a VII. Violin Maraton, a jótékonysági verseny, amely alatt végig hegedűszó kíséri a futókat. Már most több százan jelezték részvételüket a rendezvényen, de még aznap is lehet regisztrálni.
2023.12.15

Névadóját ünnepelte a Kodály Iskola

Ünnepi kórushangversenyt rendeztek névadójuk tiszteletére a Kodály Iskolában. A csütörtök esti koncerten előbb röviden megemlékeztek Kodály Zoltánról, azután az intézmény öt kórusának dalcsokraiban gyönyörködhettek a Nemesszeghy Márta-termet zsúfolásig megtöltő zeneszeretők.