Ajtót nyitni a világra! – Mesterséges intelligencia-szakértő előadásával indul a Neumann Klub

2023. 08. 31., 15:42
Dr. Tilesch György mesterséges intelligencia-szakértő lesz az első vendége szeptember 5-én a Neumann János Egyetem által alapított Neumann Klubnak. A Neumann Társaság MI-nagykövete, aki a Szilícium-völgyben dolgozik és tanácsot ad a NASA-nak is, 16.00-tól tart előadást arról, hogyan befolyásolja jövőnket a mesterséges intelligencia.
Fotó: portfolio.hu

A Neumann János Egyetemért Alapítvány „Neumann 2023 Programévet” hirdetett a matematikus születésének 120. évfordulója alkalmából a kecskeméti egyetemen. A kezdeményezés célja egy olyan, a neumanni értékeket és elveket hangsúlyozó programsorozat indítása, amelyben színvonalas rendezvények várják az érdeklődőket.

E cél mentén jött létre a Neumann Klub, hogy olyan véleményvezéreket, komoly tudományos influencereket hozzon el az intézménybe, akik segítenek megérteni nekünk, hogy a világban mi, miért történik, és az hogyan befolyásolja a jövőnket.  

A klub első vendége dr. Tilesch György, mesterséges intelligencia-szakértő, aki 2023. szeptember 5-én 16.00-tól arról beszélget a résztvevőkkel, milyen lesz a jövő a MI árnyékában, és ennek alakításában milyen szerepe lehet az embernek, valamint az olyan közösségeinek, mint Kecskemét.

Olyan, mindenkit érdeklő és érintő kérdésekre kapunk választ, mint az, hogy mit is tud most a mesterséges intelligencia, tényleg elveszi-e a munkahelyeinket, gyökerestül felforgatja-e az életünket, egyáltalán veszélyként, vagy lehetőségként kell rá tekintenünk.

Ha valaki, akkor dr. Tilesch György hiteles alakja a témának, hiszen - azon túl, hogy a Szilícium-völgyben dolgozik és tanácsot ad a NASA-nak, a PHI Institute for Augmented Intelligence alapító elnöke - a Neumann Társaság MI-nagykövete is.

Vagyis egy igazi nemzetközi nagyágyú lesz a Neumann Klub első vendége, akihez hasonló előadók érkeznek a jövőben az egyetemre, hogy nagy lélegzetvételű, vagy épp szűkebb körű klubeseményeken vegyenek részt, így erősítve a fiatalok közösségét Kecskeméten, emelve a Neumann Emlékév fényét.    

Előadó: dr. Tilesch György, mesterséges intelligencia-szakértő 
Időpont: 2023. szeptember 5. (kedd) 16.00
Helyszín: NJE Campus, nagyelőadó
Belépés: bárki számára ingyenes, nem regisztrációhoz kötött