Alapkőletétel az ABRAZIV Kft-nél

2023. 01. 30., 17:13
Újabb magyar tulajdonú csarnokokkal gazdagodik Kecskemét Déli Iparterülete. A mai napon az ABRAZIV Kft. két 1000 m2-es gyártó és szervizüzem alapkövét helyezték el a beruházási területen. Az egy milliárdos beruházásra a cég mintegy 300 millió forintos támogatást nyert el a Magyar Multi Programon keresztül.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 29 képet tartalmaz

Ma (hétfő) délután újabb csarnokok alapkövét helyezték el az ABRAZIV Kft. telephelyénél. Az ünnepélyes eseményre a Déli Iparterületen a cég központja, vagyis a Paul Lechler utcai telephely mellett került sor, ahova 2017-ben a folyamatos bővülésnek és növekedésnek köszönhetően költöztek. Turák József ügyvezető köszöntötte a vendégeket, majd elmondta, hogy a meglévő épületük alapkőletételére szinte napra pontosan 6 évvel ezelőtt történt. Ennyire felgyorsult a fejlődésük.

-Ötmilliárd alatt volt 2017-ben az árbevétel, a 2022-es évzárás után pedig túllépjük a tizenkétmilliárdot. Ezt a fejlődést ennek a telephelynek köszönhetjük és bízunk benne, hogy a további fejlődés, fejlesztés, amit eltervezünk további eredménynövekedéssel is fog járni - mondta Turák József, az ABRAZIV Kft. ügyvezetője.

Az alapkőletételen Szemereyné Pataki Klaudia, polgármester is üdvözölte a magyar tulajdonú cég újabb fejlesztését.

-Büszke vagyok arra, hogy a cég beszállítója a Mercedes kecskeméti gyárának is egy olyan speciális tevékenységgel, amit nem tudnak máshol a világon kiszolgálni. Ezért is gondolom nagyon fontosnak, hogy a Magyar Multi Programon keresztül tovább tudja kormányzati támogatással fejleszteni a kapacitását, tevékenységi köreit a vállalkozás - hangsúlyozta Szemereyné Pataki Klaudia, polgármester.

A közel egymilliárdos fejlesztésre 300 millió forint támogatást kapott a vállalkozás a Magyar Multi Programban. A beruházásban két 1000 m2-es csarnok készül majd el.

-Az egyik csarnok az egy hatékony végszereldei, tisztaüzemű összeszerelést fog jelenteni a mostani gyártóbázisunkhoz képest, tehát ez egy erős technológiai fejlődés. A másik csarnok pedig az elmúlt tíz évben dinamikusan fejlődő szervizüzletágunkat fogja szolgálni - mondta Mondik Zsolt, az ABRAZIV Kft. ügyvezetője.

A többek között szemcseszórógépek gyártásával foglalkozó 100%-ban magyar tulajdonú, kecskeméti székhelyű vállalkozás jövőre ünnepli fennállásának 40 éves évfordulóját. Az új csarnokok kivitelezését az ELŐ-SZER Kft. végzi el ez év augusztusáig.