Aranyhomok Hungarikum rajzpályázat 2023

2023. 04. 12., 14:22
Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület második alkalommal hirdeti meg Aranyhomok Hungarikum rajzpályázatát a tagtelepülésein (lásd www.aranyhomok.hu) általános iskolás korú gyermekek részére két kategóriában.

A rajzpályázat témája: Hungarikumok

Az Egyesület olyan alkotásokat vár A/4-es rajzlapon, amelyen egy kiválasztott hungarikum - vagy akár tematikusan több is - jelenik meg gyerekszemmel.

A rajzok a XVII. Helyi Termék Ünnep - Hungarikum Fesztiválon 2023. június 21 - 25-ig Kecskemét Főterén kiállításra kerülnek. Célunk a hungarikumok minél szélesebb körű megismertetése a gyerekek körében. Szeretnénk felkelteni érdeklődésüket a magyar népi hagyományok iránt, hogy ezáltal az értékes kultúra fogyasztójává váljanak, büszkék legyenek magyarságukra.

Az egyéni témaválasztáshoz segítség: http://www.hungarikum.hu/hu/szakkategoria

Pályázati kategóriák:
1. 5-6. osztály,
2. 7-8. osztály

Beküldési határidő, postára adás dátuma: 2023. május 12. péntek

Pályázni  a következő módon lehet:

  • Csak egyénileg lehet pályázni.
  • Pályázónként 1 rajz küldhető be.
  • A rajz mérete: A/4.
  • Alkalmazható technikák: grafit, színes ceruza, filctoll, zsírkréta, tus, tempera, vízfesték, akril, stb. vagy ezek ötvözete.
  • A pályamunka jobb alsó sarkában a következő adatokat kérjük hiánytalanul feltüntetni: pályázó neve, osztálya, települése.
  • A pályamunka hátoldalán a következő adatokat kérjük hiánytalanul feltüntetni:

gyermek neve, iskolája és osztálya, illetve a  felkészítő pedagógus/szülő neve,  e-mail címe és telefonszáma

  • A kézzel készült eredeti alkotásokat kérjük postán megküldeni vagy személyesen eljuttatni az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület irodájába.

Az alkotást nem tudjuk visszajuttatni!

  • Az iskolák a rajzokat együttesen, egy borítékban is beküldhetik.

Beküldési cím:

Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület
6000 Kecskemét, Csányi János körút 14. I. emelet 106.

A borítékra kérjük ráírni: ”Hungarikum”

Díjak, eredményhirdetés:

Mindkét kategóriában a 3 legjobb pályamű készítője értékes díjazásban részesül.

Valamennyi helyezett további díja egy stúdiólátogatás a Kecskeméti Rajzfilmstúdióba (előzetesen egyeztetett időpontban).

Az eredményhirdetésre Kecskemét Főterén a XVII. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztiválon 2023. június 21-25 között kerül sor. A nyerteseket e-mailben vagy telefonon is tájékoztatjuk, valamint a nyertesek névsora megjelenik az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület honlapján (www.aranyhomok.hu) és Facebook oldalán is (www.facebook.com/akegyesulet)

Felmerülő kérdések esetén további információk:

Tel: 76/504-780

A pályamű beküldésével úgy tekintjük, hogy a törvényes képviselő beleegyezését adta a pályázaton való részvételhez, a beküldött pályamű kiállításon, illetve interneten való megjelenítéséhez.

Szervező a pályázat során ezúton birtokába kerülő személyes adatokat kizárólag a pályázat keretein belül, a jelenlegi és a jövőbeni pályázatokkal összefüggő kommunikáció céljából kezeli.