Kategória: Képzőművészet
Keresés
Dátum választó
Rendezés
2 találat
2023.03.24

Tavaszi fesztivál: hétvégi záró programok és tovább futó kiállítások

A hétvégén izgalmas programokkal zárul a 38. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál. Péntek este táncház, szombaton újcirkusz-előadás és szabadtéri programok várják az érdeklődőket. A SZÍN-TÁR, néhány nappal túlnyúlva a tavaszi fesztiválon, szerdáig várja a színház szerelmeseit színművészeti egyetemi társulatok előadásaival, a Bozsó Gyűjteményben nyílt festészeti kiállítás pedig egészen május 7-ig megtekinthető. A Nemzetközi Kerámia Stúdió és a Népi Iparművészeti Gyűjtemény kiállításai, valamint a Hírös Agóra két további tárlata is várja az érdeklődőket.
2023.03.18

Nemzedékek nemezei az Agórában

Javában zajlik a 38. Tavaszi Fesztivál Kecskeméten. Pénteken délután nyílt meg a Nemzedékek nemezei című kiállítás, amely a Hírös Agóra földszintjét díszíti. A helyszínről kollégánk, Molnár H. Boglárka tudósította az M1 csatornát, a bejelentkezés visszanézhető a Kecskeméti Televízió honlapján is.
2023.03.18

Kecskeméti sikerek a Lions Békeposzter-pályázatán

A Lions-klubok világszervezete több mint három évtizede hirdeti meg különleges művészeti versenyét a 11-13 év közötti korosztálynak, iskolákban és ifjúsági csoportokban, a világ 210 országában. A kiírás lényege, hogy a gyerekek kifejezzék a békéről alkotott elképzeléseiket és inspirálják a világot a művészet és a kreativitás révén. A több tízezer beérkezett alkotást országonként zsűrizik és minden Lions-kormányzóság egy munkával képviseli hazáját a nemzetközi megmérettetésen. Az idei verseny országos fordulóján a kecskeméti diákok különösen jól szerepeltek.
2023.03.08

Jelentkezz a KAFF diákzsűrijébe!

Ha van kedved elmerülni a legfrissebb magyar és európai animációs-filmtermés legjavában és véleményed is van róluk, akkor téged keres a 16. KAFF! Légy diákzsűri tag június 21– 25. között a Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon! A diákzsűribe idén először nyílt felhívásban keresik azt a hat főiskolást vagy egyetemistát, akik rajonganak az animációs filmekért, szívesen és felelősségteljesen döntenek a 16. KAFF díjazottjairól. A szerencsések belekóstolhatnak a fesztiválok világába, miközben a szállásról és az étkezésről a fesztivál gondoskodik a számukra. Jelentkezési határidő: március 31.
2023.03.05

Az életöröm mindannyiunké - Megnyílt Harsányi Zsuzsanna jótékonysági kiállítása

Az életöröm mindannyiunké - ezzel a címmel nyílt jótékonysági kiállítás Harsányi Zsuzsanna festőművész alkotásaiból március 3-án a budapesti Klebelsberg Kastélyban. A kiállítás egy segélykiáltás, mellyel a művész szeretné felhívni a figyelmet az értelmi sérüléssel élő embertársainkra. A Kecskeméti Szent László Lions Club és a Szent Vitus Alapítvány által szervezett kiállítás egy vándortárlat, melynek első állomása a budapesti. Kecskemétre májusban érkeznek a képek.
2023.03.04

Pszichiátriai betegek művei láthatók a kórházi Lift Galériában nyílt kiállításon

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Pszichiátriai Osztály Nappali Kórház Művészeti Műhelyének nyílt újabb kiállítása a héten a Nyíri úti székhely előcsarnokában található Lift Galériában - adta hírül a kórház Facebook-oldalán szombaton. Az impozáns kiállításon az ellátottak által készített kerámiatárgyak, festmények, fotók és versek csodálhatóak meg április végéig. A tárlat végén a kiállított darabok egy jótékonysági vásár keretében meg is lesznek vásárolhatóak, ezzel a műhely munkáját támogathatjuk.
2023.02.28

Bodri Ferencnek állít emléket a vasútállomáson nyílt kiállítás és "művészi firka tér"

Megnyílt kedden délután a Festmény Fotó Firka című kiállítás a kecskeméti vasútállomás Kultúrvárójában. A három hónapig látogatható tárlat Bodri Ferencnek állít emléket 80. születésnapja alkalmából. A 2021-ben elhunyt Pilinszky-díjas grafikus- és festőművész életútját és gyermekművészeti műhelyét ismerhetjük meg. Egyúttal megnyílt a "BODRI művészi firka tér", ahol bárki szabadon rajzolhat.
2023.02.23

Pop-up kiállítás Kecskeméten

Téli rezidens művészek alkotásaiból nyílt pop–up kiállítás ma Kecskeméten a Kápolna Galériában. Hat ország, hat művésze, hat héten keresztül dolgozott együtt és gyűjtött inspirációt a Hírös városban, a Nemzetközi Kerámia Stúdió téli rezidens programja keretében.
2023.02.11

Gyenes Kata Kecskemétet mutatja be fotóin

Gyenes Kata, kecskeméti alkotó szeretetből fényképez. Multiexpozíciós városkép sorozatát 2019 óta készíti „Város, ahol élünk” címmel. Az indíttatásáról és az általa alkalmazott fotótechnikáról is beszélt kollégáinknak abból az alkalomból, hogy képeiből kiállítás nyílt Budapesten.
2023.01.20

Tóth Menyhért leveleit és vallomásait tartalmazó könyvet mutattak be Kecskeméten

Január 19-én mutatták be a Katona József Könyvtárban dr. Sümegi György művészettörténész Tóth Menyhért leveleit és vallomásait tartalmazó dokumentumgyűjteményét. A könyv az MMA Kiadó gondozásában jelent meg. A szerzővel és a kiadót vezető Pécsi Györgyi irodalomtörténésszel dr. Füzi László, a Forrás főszerkesztője beszélgetett.