Címke: Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület
Keresés
Dátum választó
Rendezés
11 találat
2023.11.13

A 13. Térségi Értékjáró Sétát szervezték meg Fülöpházán

November 11-én, szombaton szervezte meg az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a Fülöpházi Értékjáró Sétát, amelyre ismét rekordszámú résztvevő, több mint 80 fő jelentkezett. A térség 13. településére látogattak el ezúttal. Az eső sem riasztotta vissza a lelkes túrázókat, akik végig kitartottak a programon.
2023.10.20

Elkezdődött a 18. Őszi Helyi Termék Ünnep

Köszöntőbeszédekkel és a 4. Nagy Koccintással vette kezdetét a 18. Őszi Helyi Termék Ünnep és Aranyhomok Portéka Vásár. Október 20-a és 23-a között rendezik meg Kecskemét Főterén.A négy napos programsorozaton igazi kézműves termékekkel lehet találkozni.
2023.10.10

Nemzeti Vágta győzteseinek bemutatkozása a kecskeméti XVIII. Őszi Helyi Termék Ünnepen

Az idén október 20 - 23. között rendezi meg az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a XVIII. Őszi Helyi Termék Ünnepet és Aranyhomok Portéka Vásárt Kecskemét főterén. Idei év újdonságaként szombat, vasárnap bemutatkozik a 16. Nemzeti Vágta bajnoka, Kecskemét város győztes lovasa és csapata. A rendezvényre kilátogató közönség találkozhat 2023 leg-gyorsabb lovasa címet elnyerő Tóth Tamarával, felkészítőjével, Molnár Gyöngyivel és a tu-lajdonossal Balogh Leventével a Szentkirályi Magyarország alapító tulajdonosával. A résztvevők között köszönthetjük a Kishuszár Vágta szentkirályi lovasát Rozs Anna Júliát, a helvéciai lovas Nagy Gábort, valamint a szentkirályi lo-vast Csíki Árpádot.
2023.08.28

Nagy érdeklődés övezte a 26. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítást és a Gasztrohetet

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a kistérségi települések összefogása révén immár 26 éve nagy figyelmet fordít arra, hogy megismertesse és megszerettesse a helyben megtermelt kiváló minőségű élelmiszereket, valamint az egyedi kézműves termékeket a helyi lakossággal és az ideérkező turistákkal. Ennek fő helyszíne Kecskemét főterén a Hírös Hét Fesztiválon, augusztus 22-27. között megrendezésre került Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás.
2023.08.17

Lekvárkóstoló a Kecskeméti Tanyai Termék Piacon

55 féle házilag készült lekvárt lehetett megkóstolni ma délután a Kecskeméti Tanyai Termék Piacon. A gyümölcs- és helyenként zöldségízek a VII. Aranyhomok Térségi Lekvárversenyben szerepelnek. A „Térség lekvárja” címet jövő hét szerdán hirdetik ki a szervezők.
2023.08.17

Vendégünk volt Hamzáné Lakó Judit, aki mesélt a közelgő Gasztrohétről

Gasztrohéttel várja vendégeit a 26. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a kistérségi települések összefogása révén szervezi meg a kiállítást, amelyen megismertetik a látogatókkal a megtermelt minőségi élelmiszereket, valamint az egyedi kézműves termékeket. Ennek fő helyszíne Kecskemét főterén a Hírös Hét Fesztiválon, augusztus 22-27. között lesz. Ezzel kapcsolatban beszélgettünk Hamzáné Lakó Judittal, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkárával. A teljes beszélgetés megtekinthető a Kecskeméti Televízió Kiemelő című magazinjában.
2023.08.14

Térségi Gasztrohétre hívogat a Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás a Hírös Héten

Megkóstolhatjuk a ballószögi kolbászos lecsót, a nyárlőrinci csülökpörköltet és a kunszállási slambucot is a Hírös Hét Fesztivál egyik új programján, a Térségi Gasztrohéten augusztus 22-től 27-ig. De Kecskemét főterén rotyog majd a bográcsban a tiszaalpári halászlé is, hiszen az új rendezvény célja, hogy ízelítőt nyújtson a térség helyi specialitásaiból. A részletekről Hamzáné Lakó Juditot, a szervező Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkárát kérdeztük.
2023.06.28

Hamzáné Lakó Judit a VII. Aranyhomok Térségi Lekvárversenyről

Éppen csak véget ért a XVII. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivál, de az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület folytatja is a következő rendezvénnyel a 2023-as évet: idén is meghirdették az immár VII. Aranyhomok Térségi Lekvárversenyt. A tudnivalókkal kapcsolatban Hamzáné Lakó Judittal, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkárával beszélgettünk a KTV Kiemelő című műsorának szerda esti adásában.
2023.06.26

Fergeteges sikert aratott a XVII. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivál Kecskemét főterén

A fantasztikus programkínálatnak köszönhetően idén is megtelt Kecskemét Főtere hungarikumokkal. Nagy érdeklődés mellett öt napon keresztül zajlott a számos újdonságot kínáló, sokszínű XVII. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivál június 21-25. között. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület ezúttal is nagyszabású rendezvényt szervezett, amellyel egyidejűleg került megrendezésre a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál.
2023.06.19

Minden, amit a szerdán kezdődő Hungarikum Fesztiválról tudni érdemes

Szerdán kezdődik Hungarikum Fesztivál az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület szervezésében együtt a XVII. Helyi Termék Ünneppel, a XVI. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál társrendezvényeként. Rengeteg program lesz, felsorolni is nehéz, ebben segített a KTV vendége, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkára, Hamzáné Lakó Judit.
2023.06.15

Kié lesz a legfinomabb lekvár?

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület 2023. évben is meghirdeti a VII. Aranyhomok Térségi Lekvárversenyt. Szeretettel várják Kecskemét és térsége lekvárfőzőinek jelentkezését házi készítésű lekvárjaikkal.