Átadták a kibővített bölcsődét Nagykőrösön

2024. 02. 13., 15:13
Két, egyenként 14 fős csoportszobával, valamint a kapcsolódó előtérrel, öltözővel, mosdóval és egyéb kiszolgáló helyiségekkel bővült a nagykőrösi bölcsőde. A bővítés mellett átalakították többek között a már meglévő épületrészt is. A projektnek köszönhetően 8 új munkahely is létesült, a bölcsődei dolgozók két nap múlva kezdik a munkát. A beruházást ma (kedden) ünnepélyes keretek között adták át.
Fotó: Molnár H. Boglárka
A galéria 35 képet tartalmaz

Mostantól 72 helyett 100 gyermeket képes fogadni Nagykőrös Városi Bölcsődéje. Az intézmény két csoportszobával bővült a Magyar Kormány és az Európai Unió közel 298 millió forintjának köszönhetően. A beruházásra azért van szükség, mert megnőtt a férőhelyekre a lakosságszám növekedése, valamint az új munkahelyek megteremtése miatt.

– Új teraszrészt, füvesített kertet alakítottunk ki játszóudvarral és kerítéssel mintegy 1480 négyzetméter nagyságú területen. A bölcsőde 6 parkolóhellyel bővült. Az épület bruttó 230 négyzetméteres, a hasznos terület 200 négyzetméter. Minden gyermekre 3 négyzetméter jut és így két, megközelítőleg 50 négyzetméteres csoportszoba került kialakításra
— mondta el dr. Czira Szabolcs polgármester.

A bővítés mellett részlegesen korszerűsítették a meglévő épületrészt, ami gépészetileg is megújult. Ennek eredményeként elvégezték a szakemberek a hőszivattyús fűtési rendszer, az elektromos rendszer átalakítását. Hővisszanyerővel üzemeltetett szellőzés- és légtechnikát, tűzjelzést és villámvédelmet kapott az épület, csökkentve ezzel a bölcsőde hőveszteségét és energiaigényét.

– A játszóeszközök beszerzése februárban, márciusban következhet. Ahogyan az idő megengedi, a füvesítés, a parkosítás is megvalósulhat. Padokkal egybeépített asztal, fedett homokozó, játszóvár, csúszdatorony, mini fészekhinta, delfines rugós játék és rugós póni kerül majd kihelyezésre - részletezte a polgármester.

A projektnek köszönhetően 8 új munkahely is létesült, a bölcsődei dolgozók két nap múlva kezdik a munkát. A kivitelezést a GOMÉP Kft. végezte, a szakemberek rövid idő, mindössze öt és fél hónap alatt hajtották végre a munkálatokat.