Átadták a megújult dr. Kiss Ágoston Egészségházat Lakiteleken

2023. 05. 21., 21:53
Pénteken délután ünnepélyes keretek között adták át a megyei TOP pályázati forrásból megújult egészségházat Lakiteleken. Az intézményt dr. Kiss Ágostonról, a falu egykori háziorvosáról nevezték el.
A galéria 11 képet tartalmaz

Madari Róbert polgármester köszöntőjében méltatta azt a széleskörű összefogást, amelynek eredményeként megvalósult az épület felújítása. Elmondta, hogy a beruházás közel 208 millió forint támogatási összegű első ütemében a főépület új tetőszerkezetet kapott, kialakítottak benne akadálymentes mosdót és összekötötték a gyermekorvosi rendelővel. Külső átalakítás, hőszigetelés, nyílászárócsere és fűtéskorszerűsítés is történt. Az új épületben helyet kapott a fogorvosi rendelő, a felnőtt háziorvosi rendelő, a gyermekorvosi rendelő és a védőnői szolgálat. A fejlesztés második ütemében valósul majd meg az egészségház felső szintjének felújítása, az épület bővítése, valamint a gyermekorvosi rendelő épületének további fejlesztése - tette hozzá a polgármester.

Dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés alelnöke beszédében hangsúlyozta, hogy napjainkban kulcsfontosságú a helyi közösségek testi, lelki, szociális jóléte érdekében egy jól felszerelt, modern egészségház, mint amely Lakiteleken is megvalósult.

Lezsák Sándor országgyűlési képviselő ünnepi beszédében a névadó dr. Kiss Ágostont méltatta, felidézve a hozzá fűződő közös emlékeket is. Hangsúlyozta: a lakitelekiek által csak Guszti bácsiként ismert orvos hatalmas tudással rendelkezett, számíthattak rá és bízhattak benne az emberek, szellemisége erősítette a helyi közösséget. Emlékezetét egy lakiteleki utcanév és ezentúl az egészségház neve is őrzi – tette hozzá Lezsák Sándor.

Az átadási ünnepségen Madari Róbert köszöntötte dr. Kiss Ágoston leszármazottait. Az épületet Bagi Ferenc római katolikus plébános és Kókai Géza református lelkész áldotta meg. Az eseményen közreműködtek a lakiteleki Eötvös Iskola zene tanszakos diákjai.

Fotó: Ujvári Sándor