Bent felejtett slusszkulcsokkal vitte el a kocsikat

KÖZLEMÉNY
2023. 06. 13., 12:29
Kihasználta az alkalmakat a kecskeméti férfi, ennél könnyebb dolga nem is lehetett volna. Kérünk mindenkit, hogy zárják le autójukat, ne hagyjanak értéket a gépkocsijukban, és legfőképpen a slusszkulcs ne maradjon a járműben!

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai tegnap éjfél után pár perccel jármű önkényes elvétele miatt őrizetbe vettek egy 22 éves helybélit. A férfi a gyanú szerint múlt hétvégén az egyik belvárosi utcában parkoló autót felnyitott és a kesztyűtartóban tárolt indítókulcsával beindította a járművet, amivel el is hajtott. Több órás autókázás után a Zöldfa utcáig tartott az „élményvezetés”, mivel ott egy útárokba hajtott, ezután elszaladt az ismeretlen sofőr. A térfigyelő kamerák felvételeinek köszönhetően beazonosították a férfi, akit hétfő hajnalban igazoltattak a járőrök. A férfi éppen egy olyan kerékpárral közlekedett, amit nem sokkal korábban lopott el.

A gyanú szerint ráadásul még 2023 áprilisában a Tölgyei úton parkoló autót a gyújtáskapcsolóban felejtett indítókulccsal beindította és azzal is elment. Ekkor nem balesetezett, hanem az autót eladta. A rendőrök a körözött járművet új tulajdonosánál találták meg. Nemcsak a tolvajt fogták el a nyomozók, hanem az ellopott autót is visszaadták jogos tulajának.

A 22 éves férfit őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.