Az akadémia serdülő csapata vezeti a csoportját

2022. 12. 15., 11:49
A Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia fiú serdülő csapata veretlenül vezeti a bajnokság alapszakaszának Középházát, és a januárban kezdődő rájátszásban a Felsőház a cél.

Kégel Tamás edző elmondta, hogy az eddig lejátszott mérkőzéseket magabiztosan nyerték az akadémia kosarasai, csak a Miskolc ellen volt kiegyenlített a küzdelem. A játékosok fejlődése érdekében erős ellenfelekkel játszanak edzőmérkőzéseket, és készülnek a rájátszásra.

– Januárban indul ismét a selejtező, amelyből jó szereplés esetén a főtáblára tud feljutni a csapat – tette hozzá.

Emlékeztetett arra, hogy a selejtezőkben a Vasas ellen már egy szinte megnyert mérkőzést buktak el egyetlen kosárral, és ezért kerültek a bajnokság középházába. A csapat azóta tapasztaltabb és rutinosabb lett, ezért nem követik el azt a hibát, hogy egy megnyert mérkőzést kiengednek a kezükből. A serdülő bajnokságban a mérkőzéseket tornarendszerben játsszák, a serdülő csapat az első körben a Miskolc, a Szeged, a Nyíregyháza és a Baja ellen is győztesen hagyta el a pályát.

– Ez a csapat is méltó utánpótlást jelent az elmúlt években a kiemelt bajnokságokban szereplő csapatokhoz hasonlóan. Abszolút jó szerkezetű csapat, mert van sok magas játékosunk. Egyéni edzéseket is tartunk a játékosoknak, a palánk alatti játékokat gyakoroljuk, mert ez nekünk nagy erősségünk – mondta. Kégel Tamás január óta dolgozik Bindics Gábor vezetőedző mellett. A csapatban nagy lehetőség rejlik, hiszen évek óta együtt játszanak és fejlődnek, ezért is esélyesek arra, hogy a legjobbak közé kerüljenek. Hangsúlyozta: az együttes elé tűzött minimális cél a legjobb 8 közé kerülés. A serdülő csapat eddig négy mérkőzést játszott, és mindegyiken győztesen hagyta el a pályát.