Az apáké volt a főszerep a szabadidőközpontban

2024. 06. 16., 18:45
A mai nap csak az apákról szólt (vagyis az apákról és a gyerekekről) a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. Az egész napos programok során az apák kedvenceit sorakoztatták fel: veterán autók, katonai, tűzoltó bemutatók és persze buborékfújás és arcfestés várta a családokat.
Fotó: Tóth Enikő
A galéria 34 képet tartalmaz

Bár országunkban még nem igazán az apák napjára szegeződik a figyelmünk, mégis egyre több helyen ünneplik az erősebbik nem szülői szerepét. Így történt ez a mai napon is a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban, ahol számos program közül válogathattak az édesapák - főleg a csemetéik - ezzel is bizonyítva, apával minden jó muri. Bár a buborékfújóhoz és az arcfestéshez nem álltak sorban az apukák, a gyerkőcök annál inkább. A rendezvény az apai szerep fontosságára hívta fel a figyelmet, ugyanis ugyanakkora felelősség és szerep jut nekik a szülőségben, mint az édesanyáknak.

A szervezők, a Hírcse - Hírös Családmentor Egyesület és a Kecskemetimami részéről Makai Marianna a rendezvény kezdetén köszöntötték az édesapákat, és elmondták, ők is mindannyian hősök, akiknek óriási szerepük van a gyermekeik életében. A gyerekek egy óriási tappsal mondtak köszönetet az apukáknak.

A rendezvényen Balogh Levente is jelen volt, aki a család egyensúlyáról és az apa-gyermek kapcsolatukról beszélt a résztvevőknek. Elmondta, számára a család a legfontosabb, azután következik csak a munka, ezzel javasolta a jelen lévő apukáknak, néha mérlegeljék a fontossági sorrendet az életükben.

Az egésznapos programon a kiállítók mellett ügyességi feladatok, és különböző pontgyűjtő állomások fogadták a szülőket, ahol közösen kellett az apáknak és gyermekeiknek megoldani a feladatokat. Persze nem voltak egyszerűek, hiszen az izzasztó pályán át, a vászontáska festéstől és airsofttól kezdve a hajfonásig és nyakkendőkötésig mindent meg kellett tanulni, tanítani az apukáknak. Bár ahogy tapasztaltuk, a gólkirály és a kosárbadobás állomások már nem okoztak akkora problémát.