Az Egészségügyi Szakképzési Verseny országos döntőjét tartották a skill laborban

2023. 03. 29., 14:30
A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Kossuth Zsuzsanna Nemzeti Egészségügyi Szakképzési Verseny országos döntőjét tartották ma (szerdán) a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház skill laborjában. Két elődöntő után a 10 legjobb hallgató mutatta meg szakmai tudását a mozgásrehabilitáció területén.
A galéria 13 képet tartalmaz

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház skill laborjában rendezték meg a Kossuth Zsuzsanna Nemzeti Egészségügyi Szakképzési Verseny országos döntőjét, ahol az ország 10 legjobb hallgatója versenyzett, akik a fizioterápia, gyógymasszőr területén fognak majd dolgozni. Dr. Gondos Miklós, a kórház főigazgatója megnyitóbeszédében azt mondta, a skill laborban 21. századi körülmények között gyakorolhatnak a hallgatók, amire nagyon büszke.

A versenyzőknek egy alapápolói feladatot kellett megoldaniuk az általános betegellátás területén. A versenybizottság elsősorban a szakmai felkészültséget figyelte.

– A jelen helyzetben, ha valaki nem fejleszti magát az egészségügyben, az lemarad. A legjobb betegellátás igényli, hogy a friss tudást mindenki magába szívja, ehhez a folyamatos fejlesztés, tanulás elengedhetetlen
– hangsúlyozta Zatrok Csaba, a Gyógytorna fizikoterápiai szakmai tagozat vezetője.

A versenyzők az alapápolói feladathoz tartozó tevékenységeket mutatták be szimulációs eszközök használatával és imitátorok bevonásával. A döntőbe jutott tanulók nagy része a Kecskeméti Szakképzési Centrumból került ki, ezért is rendezték meg itt döntőt.

 – Mindenki számára ismert, mennyire problémás az egészségügyi dolgozók utánpótlása. Bízunk abban, hogy ezekkel a versnyekkel, nagyobb figyelmet kap ez a szakma, sikerélményhez jutnak a tanulók, így segíthetjük, hogy többen válasszák ezt a szép hivatást – mondta Csík Julianna, a MESZK Bács-Kiskun Vármegyei Területi Szervezet elnöke.

Több éve zajlanak már megyei szintű szakmai versenyek, amelyek elsősorban a pályán lévő dolgozóknak szóltak. Az országos versenyt idén először szervezte meg a Szakdolgozói Kamara, kifejezetten a hallgatóknak.