Az Erdőpark egyéves születésnapját ünneplik szombaton

2023. 03. 16., 12:22
Egy éves lett a Kecskeméti Erdőpark - a parkot létrehozó Zöld Küldetés Egyesület ez alkalomból kis ünneplést tart szombaton, március 18-án. Szeretettel várják az önkénteseket a Kecskeméti Fürdő mögött található Erdőparkba, ahol ezúttal is ültetnek majd facsemetéket.

Lehet-e egy erdőnek születésnapja? Valószínűleg nagyon ritkán szoktak ilyen ünnepet tartani, hiszen általában nem tudni, pontosan mikor kezdődött el egy erdő kialakulása, mikor kerültek a magok a földbe. A Kecskeméti Erdőpark viszont ebből a szempontból is különleges: sok tervezés és gondos előkészítés után az előre régen kinézett napon, 2022. március 19-én, szombaton a Zöld Küldetés Egyesület koordinálásával önkéntesek százai fogtak hozzá a nagy munkához: több tízezer facsemete elültetéséhez a hírös város egy több mint 5 hektáros, eddig üres területén. Pár hét alatt közel 35 ezer facsemete került a földbe - idézik fel a Zöld Küldetés Egyesület csütörtöki meghívójában.

"Nagyot álmodtunk, hatalmas feladat volt és a 2022-es extrém száraz nyár is nagy kihívást tartogatott. Azóta sincs megállás, az Erdőparkban állandóan szorgoskodnak a Zöld Küldetés Egyesület tagjai, önkéntesei és a zöldebb környezetért tenni akaró kecskemétiek. Reményeink szerint az Erdőpark az elkövetkező generációknak sok örömöt fog szerezni, az árnyat adó fák alatt és a vadvirágos réten sétálva élvezhetik a város lakói és az ide kirándulók a friss levegőt, az iskolások pedig gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek a természetvédelemről" - írják.

Aki kedvet érez, szombaton délelőtt ültethet facsemetét, ez esetben javasolt olyan öltözék, amely kertészkedésre is alkalmas.

A program 10 órától 14 óráig tart.

Az Erdőpark megközelítése.