Címke: erdő
Keresés
Dátum választó
Rendezés
66 találat
2024.03.16

Idén tavasszal 500 iskolába költözik be az erdő

Összesen 30 ezer általános iskolás gyermeknek tartanak országszerte 500 köznevelési intézményben tematikus foglalkozásokat az állami és magán erdészeti társaságok erdőpedagógusai – ismertette Zambó Péter, az Agrárminisztérium államtitkára egy, az „Iskolában az Erdő” programban résztvevő helyszínen, csütörtökön, Budakeszin - olvasható az Agrárminisztérium közleményében.
2024.02.28

Pirkadatkor kivágta, reggelre tűzifának eladta az erdőt

A Bajai Járási Ügyészség lopás, hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki a környékbeli erdőkből hajnalonta kivágott akác- és nyárfát a helyszínen felaprítva tűzifának rögtön eladott, ezzel néhány hónap alatt komoly bevételre szert téve. A tanyás ingatlanában engedély nélkül felhalmozott 1 tonnányi roncsautó miatt is felelnie kell.
2024.02.21

Szakszerű fakitermelés indul a Csalánosi erdőben és a katonatelepi véderdőben

Mintegy 350 köbméter faanyagot termelnek ki a közeljövőben Kecskeméten, a katonatelepi véderdőből és a Csalánosi erdőből – tájékoztatta szerkesztőségünket Szabó Lajos erdőmérnök, Kecskemét város erdeinek erdészeti szakirányítója. Az idős nyárfaerdőkben időszerű a beavatkozás annak érdekében, hogy megújuljon és biztonságossá váljon a terület. Ugyanakkor a biológiai sokszínűség növelése is fontos célkitűzés.
2023.10.25

Fakitermelés a Milliomodik hektár erdőben

November 13-ától fakitermelés kezdődik a Milliomodik hektár erdőben, amely Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata vagyonkezelésében van. A fakitermelés során mintegy 140 köbméter faanyag kerül kivágásra, melyet az önkormányzat szociális tűzifaként hasznosít.