Bábos találkozó a Szórakaténuszban

2024. 04. 22., 17:39
Tizenegyedik alkalommal rendezték meg ma (hétfő) a Báron Bábos Találkozót Kecskeméten. A bábos összejövetelnek a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely adott otthont.
A galéria 5 képet tartalmaz

Bábos találkozó keretében mutathatták meg tehetségüket a kecskeméti bábcsoportok. Tizenegyedik alkalommal gyűltek össze a helyi bábosok, hogy eljátsszák egymásnak előadásaikat. A találkozó névadója Báron László, bábpedagógus, a Ciróka Bábszínház alapítója. A találkozón kicsik és nagyok egyaránt képviselték magukat. Az óvodai bábcsoportok közül bemutatta előadását a Hosszú utcai, a Forradalom utcai és a Katonatelepi óvoda. Az általános iskolások kategóriájában a Vásárhelyi Pál Általános Iskola két csoportja és a Kecskeméti Ifjúsági Otthon Vándorbot Báboskör indult.

- Megtanulok sok mindent, olyat is, amit máshol nem, például dalokat, verseket, mondókákat
— nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Radics Jázmin, a Vándorbot Báboskör tagja.

Kovács Hajnalka a Báron Bábos Műhely alapítója elárulta, hogy a báb nagyon komplex módon fejleszti a gyermekek személyiségét és képességeit.

- Ami a gyermekeknek nagyon sokat tud adni, az egyrészt a mese, a mesével való nagyon elmélyült foglalkozás, a mesén keresztül pedig az empátiás készség. A fantázia fejlesztése a felnőtt életre való felkészülés is szolgálja, hiszen sok szerepet kipróbálnak. Ami számomra nagyon fontos az az együttműködés, tudnak egymásra figyelni, együtt dolgozni
— mondta érdeklődésünkre Kovács Hajnalka művésztanár, múzeumpedagógus, a Báron Bábos Műhely alapítója .

A zsűri mind a három iskolás bábcsoport előadását méltónak találta az arany minősítésre. Az országos gyermek bábos gálán való részvételre pedig a Hosszú Utcai Óvoda  Süni csoport A só, illetve a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon Vándorbot Báboskör Az aranytulipán című előadásait javasolták.