BÁBulatos Extraordinárium a Múzeumok éjszakáján

2023. 06. 20., 14:33
Június 24-én szombaton két külföldi és három hazai fellépő társulat produkciójával ér véget a Ciróka Bábszínházban a 10. Színházi Olimpia gazdag programsorozata, amelynek keretében április közepétől június végéig különleges produkcióknak lehettek részesei a kecskemétiek.
A galéria 10 képet tartalmaz

A Múzeumok éjszakáján ismét változatos, a műfaj sokszínűségét bemutató, nem mindennapi előadások várják az érdeklődőket. 19.00-24.00 óráig a Ciróka Bábszínház két színháztermében és udvarán minden korosztálynak kínálnak látnivalót.

Elsőként, 19.00 órai kezdettel a tradicionális olasz vásári figura, Pulcinella szórakoztatja majd a gyerekközönséget, Bruno Leone, nápolyi bábművész előadásában. Az utcai bábozás nagymestere, előadásában a középkorig visszanyúló hagyományokat elevenít fel, hozzájárulva ezzel e fontos színházi műfaj újjáélesztéséhez, megőrzéséhez.

20.00 órakor Sarkadi Bence, nemzetközi hírű marionett-mester bűvöli el a felnőtt és gyermek közönséget, saját készítésű, faragott marionett bábjaival. A Világjáró Marionettek egy sokszorosan díjnyertes egyszemélyes produkció, mely bejárta a világot. Hat kontinens legnagyobb utcafesztiváljain és legkisebb utcasarkain varázsolta el közönségét.

Dániából érkezik a 21 órakor kezdődő Diva című produkció a Sofie Krog Teater előadásában. Sofie Krog színházában minden megtörténhet. A gyönyörű díva, az epekedő komornyik, a huncut labor-asszisztens és az őrült tudós karakterét egy személyben megformáló színész, forgószínpadon álló kis színházában kelti életre szereplőit, amelyek mögött láthatatlanul áll a középpontban. A fekete humor és a vidám kabaré egyaránt megtalálható a 14 éven felülieknek szóló történetben.

Az előadások sorát 22 órakor a Magamura Alkotóműhely zárja. A Johanes Doktor Faust ifjúsági és felnőtt közönségnek szóló produkció, amely a 19. századi cseh népi vásári marionettjáték és a családi bábszínházak kukucskaszínpadi hagyományát idézi meg, kortárs vizuális és zenei köntösbe öltöztetve.

A 10. Színházi Olimpia utolsó cirókás rendezvénye a Sex in the Black Hole zenekar koncertjével ér véget 24.00 órakor.

A program a 10. Színházi Olimpia szervezésében, a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával valósul meg!