Halálos baleset: két kamion és egy kisteherautó ütközött az M5-ösön

2023. 03. 30., 10:07
Két kamion és egy kisteherautó ütközött Lajosmizse térségében, a Budapest felé vezető oldalon. Az egyik sofőr olyan súlyosan megsérült a balesetben, hogy a helyszínen életét vesztette.
Fotó: Donka Ferenc
A galéria 34 képet tartalmaz

Frissítés!

Egy személy életét vesztette, amikor két kamion és egy kisbusz ütközött össze az M5-ös autópályán Lajosmizse határában. A bolgár rendszámú kamion Budapest felé haladt, amikor - útmunkák miatt - a feltorlódott kocsisor végén megállt.  A mögötte érkező román kamion vezetője ezt későn vette észre és belehajtott az előtte már álló kamionba, közben még egy kisbusszal is összeütközött. A román kamion betonrúd szállítmánya a nagy ütközéstől előre csúszott és leszakította a jármű fülkéjét, vezetője pedig beszorult.

Információnk szerint őt egy katona szabadította ki a roncsok közül, majd a mentők a 60 év körüli sofőrt hosszasan próbálták újraéleszteni, de ez vezetett eredményre, ő a helyszínen belehalt sérüléseibe. A bolgár kamionos és a szerb kisbuszban ülő négy ember nem sérült meg. A baleset miatt több kilométeres kocsisor torlódott fel.

Itt a helyszínelést még be sem fejezték, amikor pár kilométerrel arrébb három kamion ütközött, úgy tudjuk, hogy ott az utolsó kamion vezetője beszorult a fülkébe. Emiatt ismét teljesen lezárták az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalát, most már Lajosmizse és Kecskemét között.

Pár napja ettől a balesettől mintegy 300 méterre, három kamion ütközött össze az útmunkák miatt feltorlódott kocsisorban, ott az utolsó kamionost a tűzoltók feszítővágóval szabadították ki.

Korábban írtuk:

A jelenlegi adatok szerint az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalának 67-es kilométerében eddig tisztázatlan körülmények között két kamion és egy kisteherautó ütközött 2023. március 30-án 8 óra 58 perckor. A rendelkezésre álló adatok szerint a baleset során az egyik sofőr olyan súlyosan megsérült a balesetben, hogy a helyszínen életét vesztette.

A helyszínelés és műszaki mentés idejére a rendőrök teljes szélességében lezárták a sztrádát - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság csütörtök délelőtt fél 10 körül. Kerülni Lajosmizse felé lehetséges - közölte a rendőrség.